L'obertura de la Rabassa atreu els més incondicionals de l'esquí de fons

Les baixes temperatures i les nevades han permès obrir deu quilòmetres de pistes

Una dona practicant esquí nòrdic durant el primer dia d'obertura de la Rabassa.NATURLAND

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els més incondicionals es van acostar ahir a la Rabassa, ben abrigats i equipats amb els esquís i raquetes de neu, per encetar la temporada d’hivern, després que Naturland anunciés divendres que donava el tret de sortida una setmana abans del previst.

Al final del dia, el balanç que el parc feia de la jornada era molt positiu i explicaven que “hem tingut molt bones sensacions”. Destacaven que “la gent té moltes ganes de fer activitats a l’aire lliure, d’estar en contacte amb la natura i de retrobar-se amb la sensació de lliscar sobre la neu”. De cara al pont de la Puríssima, Naturland fa bones previsions gràcies a les nevades que ja han caigut i les que es preveuen de cara a la setmana vinent.

Els amants de la neu van poder gaudir, en total, de tres de les quatre pistes de la Rabassa que sumen un total de deu quilòmetres esquiables. Unes pistes que es van poder obrir al públic gràcies a les nevades dels darrers dies. “Hem tingut molta sort que que ha nevat molt per l’època en què estem”, explicaven des de Naturland, mentre apuntaven al fet que “les temperatures han ajudat a posar en marxa els canons”. Així, la neu natural es va reforçar amb la producció de neu amb els dos nous canons de turbina que van permetre que el ter­reny estigués en bones condicions per a la pràctica de l’esquí nòrdic. “Es tracta de maquinària nova que consumeix la meitat d’energia que l’antiga”, van emfatitzar.

De moment, l’estació ja va anunciar que tancarà entre setmana i la previsió és condicionar progressivament més quilòmetres de cara al 3 de desembre, quan ja es preveu obrir de manera ininterrompuda fins al 18 d’abril. Els paquets d’activitats conjuntes a les dues cotes s’activaran a partir d’aquesta data i es podrà gaudir de diferents activitats.

PREVISIÓ DE NEVADES AVUI A TOTES LES COTES

Després de les nevades que va deixar el dia d’ahir i que van arribar a cotes baixes, el Servei de Meteorologia preveu que les precipitacions s’allarguin durant la setmana. Els meteoròlegs alerten que la intensitat augmentarà al llarg del dia d’avui. En concret, s’espera que les nevades siguin contínues fins demà al nord del país, mentre que al centre i al sud hi haurà un segon episodi intens al vespre i fins demà al matí. Avui s’esperen fins a 20 centímetres de neu a cotes de 2.500 metres, amb temperatures d’onze graus negatius al Pas de la Casa i de dos graus negatius a Andorra la Vella. Ahir, les precipitacions en forma de neu van dibuixar un paisatge emblanquinat a tot el Principat.

tracking