Cabot volia que es pagués pel Roc del Quer des de l'inici

La representant de la minoria aprova la idea del comú de cobrar una entrada per accedir a l’espai del mirador

Turistes al mirador panoràmic del Roc del Quer.ARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera de la minoria Dolors Cabot defensa que l’accés al mirador panoràmic del Roc del Quer hauria d’haver estat de pagament des que l’atracció turística es va inaugurar, el juliol del 2016. Fonts del comú van confirmar dijous de la setmana passada al Diari que la corporació es planteja fer pagar per accedir a la plataforma a partir de l’any vinent amb l’objectiu de reduir-hi la massificació, tot i que encara n’ha de concretar el preu. En pocs anys el mirador ha esdevingut un dels referents turístics del Principat.

Cabot manté que l’entrada al Roc del Quer s’ha de fer pagar no tan sols amb vista a regular el volum de visitants a la zona, sinó també perquè els turistes prenguin consciència del “valor” que té l’entorn natural de la parròquia i els costos que suposa conservar-lo. “Sempre hem dit i defensat que les coses que no es cobren, que s’ofereixen sense fer pagar un preu, no tenen valor”, afirma la consellera.

La representant del grup de la minoria també recorda que el mirador del Roc del Quer, així com la resta d’atraccions turístiques del país, “tenen costos de manteniment”. En aquest sentit, Cabot manté que el preu de l’entrada al mirador hauria de compensar, pel cap baix, els diners que el comú de Canillo esmerça en el manteniment de la infraestructura. “El preu com a mínim ens hauria de permetre cobrir les despeses del comú”, apunta la consellera.

Espais naturals

Més enllà del cas concret del mirador del Roc del Quer, Cabot alerta que l’entorn natural de la parròquia s’està transformant en “un parc d’atraccions”. La consellera assegura que cal fer “una reflexió profunda”, tant a Canillo com al conjunt del país, per replantejar el model de desenvolupament. “Hem de trobar la manera de compatibilitzar el creixement i la conservació de la natura. No pot ser que cada vegada hi hagi menys zones verges i tot s’ompli d’atraccions turístiques”, sentencia la consellera. En relació amb aquest problema, Cabot també es mostra crítica amb la passarel·la tibetana que sobrevolarà la Vall del Riu a partir de la primavera de l’any vinent, una vegada acabin les darreres intervencions per adequar l’espai.

Cabot assenyala que Canillo ja disposa d’un “pol d’atracció” potent capaç de generar activitat econòmica tant en la temporada d’hivern –amb l’oferta d’esquí a Soldeu-el Tarter– com en la d’estiu –amb el Mon(t) Magic Family Park, el parc d’activitats d’aventura a la muntanya de Grandvalira adreçat al públic familiar. “No em sembla malament que hi hagi projectes com aquests perquè són una font d’ingressos molt important per a l’economia de la parròquia. El Mon(t) Magic, a més, és una bona idea perquè permet treure un rendiment de les instal·lacions també durant els mesos d’estiu”, puntualitza.

tracking