El comú renovarà la xarxa d'aigües amb una partida important

L’actuació es farà el 2022 amb l’objectiu d’evitar episodis com la fuita que hi va haver a l’agost

Una font d'aigua potable a Arinsal.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de la Massana destinarà el 2022 una partida important dirigida a la millora de la xarxa d’aigua, segons es va anunciar ahir en el marc de la celebració del consell de comú. “L’objectiu és evitar grans reparacions com la que es va haver de fer l’any passat”, va informar la cònsol major, Olga Molné, amb relació a una fuita que es va produir a l’agost i que va deixar sense abastiment d’aigua diverses poblacions durant unes hores. Aquesta rehabilitació, doncs, ha de contribuir a renovar el sistema de canonades, que ja es troba envellit. “Preveiem dos escenaris. Una de les possibles actuacions és construir dos nous dipòsits de dos milions de litres”, va avançar Molné. “L’altra consistiria a desdoblar, amb una nova canonada, la xarxa que arriba des d’Arinsal i que subministra el 95% de l’aigua que es consumeix a la Massana”, va afegir. L’opció provocaria que l’abastiment d’aigua a la parròquia no quedés mai desatesa.

A la sessió d’ahir també es va aprovar un crèdit de 45.000 euros destinat a la xarxa d’aigua per fer front a la partida inicial de 100.000 euros aprovada a principi d’any. Es tracta d’una modificació pressupostària per fer front a alguns projectes que no tenien prou dotació.

EL COMÚ APORTARÀ LES ACCIONS PREFERENTS A EMAP

El consell de comú de la Massana va donar llum verd ahir a la proposta per facultar les cònsols a portar a terme l’operació d’augment de capital d’EMAP. “La finalitat és clara: augmentar i enfortir el patrimoni d’EMAP”, va afirmar la cònsol major, Olga Molné. Des del 2016 el comú de la Massana ha anat recomprant anualment participacions per un valor d’1,4 milions d’euros. La darrera va ser autoritzada a la sessió de consell que es va celebrar ahir. La cònsol va recordar que la recompra és una acció voluntària del comú de la Massana, sense cap tipus d’obligatorietat, però que tant l’anterior equip comunal com l’actual han efectuat una recompra anual. Això ha permès portar a terme aquesta operació per augmentar el capital d’EMAP de forma no dinerària, sinó a través de les accions. Concretament, s’ampliarà el patrimoni d’EMAP amb 8,7 milions d’euros, mitjançant l’emissió de 14.000 noves accions. Amb aquesta nova operació s’extingiran de forma automàtica les preferents capitalitzades, fet que permetrà enfortir el patrimoni net d’EMAP SAU, que millorarà els fons propis.

tracking