La minoria critica que el comú pagui el dic del British College

L'obra costarà 56.000 euros i protegirà la zona de l'aparcament i el camp de futbol

Consell de comú d'Andorra la VellaComú ALV/Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d'Andorra la Vella ha donat llum verd avui a un crèdit extraordinari de 56.000 euros que servirà per ampliar el dic que protegeix les instal·lacions del British Collegede les torrentades. Aquesta mesura s'ha aprovat amb els vots en contra de la minoria, que ha criticat que la corporació assumeixi el cent per cent del cost de l'obra.

De fet, la consellera del PS, Dolors Carmona, ha recordat que el partit ja es va mostrar en contra de cedir l'any 2018 les instal·lacions comunals de l'antic alberg de la Comella per a l'explotació d'una empresa privada. El 2019 es va construir un primer dic que es va pagar a mitges entre la corporació i l'empresa privada i, Carmona, ha manifestat que "consideren inadequat" que aquesta vegada el comú hagi decidit pagar tota l'obra. "Si aquesta entitat privada vol explotar patrimoni comunal s'ha de fer càrrec de les despeses d'explotació que representa aquest dic" ha sentenciat.

Per donar resposta a aquesta inquietud, la cònsol major, Conxita Marsol, ha detallat que el primer mur es va construir per protegir la part del terreny cedit, ja que la cessió es va acordar per un període de temps "llarg" -actualment és fins al 2043-. En canvi, aquesta segona part del mur protegirà una parcel·la de 3.074 metres quadrats -on es construirà un aparcament i un camp de futbol-que no forma part de la concessió, sinó que està subjectes a un contracte d'arrendament de tres anys. Com que es tracta de terrenys de propietat comunal llogats per un termini "curt", la cònsol considera que és responsabilitat de la corporació assumir el cost i apunta que servirà per revalorar el terreny. En aquest sentit, Marsol ha admès que no és una "obligació" per al comú, però "considerem que aquest entre escolar és una gran aportació pel país" i que s'ha de "protegir el terreny perquè hi haurà infants".

Connexió entre Príncep Benlloch i Ciutat de Valls

Un altre dels punts destacables del consell de comú ha estat l'aprovació per unanimitat d'un suplement de crèdit de 342.000 euros per iniciar la construcció d’un ascensor que unirà l’avinguda Príncep Benlloch amb el carrer Ciutat de Valls, i que es preveu que estigui operatiu a la primavera. Amb la intenció de seguir facilitant la mobilitat a peu dels veïns de carrers separats per desnivells importants, el comú ha anunciat que tirarà endavant, a més, una nova connexió vertical que unirà el carrer Prada Motxilla (zona del Lycée) amb l’avinguda Santa Coloma i que l'assumirà una promoció particular.

tracking