Aniversari de l'hostal Calones

El servei de pisos i menjador per a la gent gran està ple i hi ha llista d'espera

Conxita Marsol saluda un dels padrins en el dinar d'aniversariComú ALV/Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els usuaris de l'hostal Calones han celebrat avui els 16 anys de l'obertura dels pisos per a la gent gran amb una missa en record dels difunts durant la pandèmia i un dinar al Centre de Congressos on han assistit els cònsols i consellers de la capital. La celebració ha acabat amb l'actuació del duet Versió original.El servei ofereix menjador i allotjament i l'ocupació és plena, segons ha comentat la cònsol Conxita Marsol que ha detallat que una cinquantena de padrins hi dinen cada dia i els habitatges estan plens i fins i tot hi ha llista d'espera.

Marsol ha explicat que el menjador ha "tornat pràcticament a la normalitat" des de la reobertura després del tancament per pandèmia de la Covid-19 i ha indicat que al començament "va costar una mica" que els avis tornessin al menjador, però ha afegit que "ara més o menys venen gairebé tots" amb alguna excepció molt puntual d'algun que "ha après a fer-se el dinar" o que "s'hi ha acostumat". La cònsol major ha assenyalat que darrerament "malauradament" han quedat dos pisos buits, dels 15 que n'hi ha, i ara s'estan adequant "una mica" i que aviat seran lliurats a les persones que es troben a l'espera per entrar a aquests allotjaments. En aquest sentit, ha recordat que hi ha un reglament que fixa les condicions que han de complir les persones que ocupen aquests habitatges i que bàsicament són per a persones que viuen soles i que tenen pensions que "no els permeten pagar segons quin lloguer".

La cònsol major de la capital ha valorat que el Calones és una "molt bona iniciativa que va tenir en el seu dia el comú d'Andorra la Vella", ja que "espais com aquests són necessaris" perquè els padrins es puguin retrobar, "parlar i fer-se companyia", a més de gaudir d'un àpat equilibrat. Marsol ha celebrat que després de la pandèmia s'hagi pogut celebrar aquesta festa en la qual han pres part els usuaris del Calones i ha remarcat que és "un primer pas" perquè de cara a Nadal es pugui fer la que es programa habitualment cada any.

L'acte d'aniversari de l'hostal Calones s'havia de fer l'any passat en complir 15 anys però es va haver d'ajornar per les restriccions de la pandèmia. Des de l'obertura del servei el 2008 hi han passat 130 usuaris.

tracking