El Parc Natural del Comapedrosa s'ampliarà fins al Roc de la Cauba

El conseller Sergi Gueimonde ho ha anunciat en el marc de la fira La Pitavola

El conseller Sergi Gueimonde ha anunciat l'ampliació del Parc Natural del Comapedrosa.Comú la Massana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde, ha anunciat durant la segona jornada de la Pitavola l'ampliació del Parc Natural del Comapedrosa, que passarà de tenir una superfície de 14,42 quilòmetres quadrats a tenir-ne 17.

Gueimonde ha explicat que la intenció és que l'ampliació del parc natural comenci a principis de l'any que ve i que arribi fins al Roc de la Cauba. De tots els camins que hi ha per pujar fins al Roc de la Cauba, el que s'integrarà al parc natural és el que surt des d’Erts, que travessa el bosc del Jou, un bosc protector de gran importància per evitar el moviment del mantell nival i el desencadenament d’allaus. “Trobem indispensable protegir aquest bosc de cara a la conservació de les espècies de fauna singular que l’integren”, ha afirmat el conseller, qui també creu que aquesta ampliació permetrà desestacionalitzar el parc natural i realitzar activitats i sortides guiades des del centre de la Massana.

Aquest anunci s'ha fet en el marc de la segona jornada de La Pitavola, en què un dels actes centrals ha estat la presentació dels espais protegits que conformen el parc Pirinenc de les Tres Nacions.

tracking