Encamp tanca l'accés a un tram del riu per les rates

La zona és molt freqüentada pels veïns i la corporació vol evitar riscos d’intoxicació amb el raticida que s’hi aplica per controlar la població

La tanca que impedeix l'accés a aquest tram del Valira d'Orient.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú ha tancat l’accés al tram del Valira d’Orient a l’altura del supermercat Record II per la presència de rates. La corporació ha col·locat una tanca en aquest punt amb un cartell que prohibeix el pas als vianants “per tractament químic” i “risc d’intoxi­cació”.

Fonts del comú van explicar ahir al Diari que l’empresa encarregada del servei de control de plagues i desratització de la parròquia, Ecotècnic, va recomanar-los d’impedir l’accés al riu quan, a començament de la setmana passada, va iniciar els treballs rutinaris de desratització de l’espai. “Aquesta zona de la llera del riu és molt freqüentada i sovint hi ha canalla jugant. L’empresa va dir-nos que era convenient tancar-ne els accessos per evitar riscos d’intoxicació amb el raticida. És per això que hi hem posat la tanca i el cartell”, van explicar fonts del departament de Medi Ambient de la corporació encampadana, que van afegir que l’accés es restablirà quan acabin els treballs de desratització: “Serà entre final d’aquesta setmana i principi de la que ve.”

Més rosegadors

Aquestes mateixes fonts van admetre que en en les darreres setmanes el comú ha rebut “algunes alertes” dels veïns per la presència de rates a la llera del riu, un fet que, van assegurar, no és gaire habitual. “No sol passar que les rates surtin a la superfície. Només se n’han vist quan s’han fet grans obres al carrer, quan es remenen terres i s’obren les canalitzacions d’aigua”, van afirmar. Tot i això, van recordar que és més probable que hi hagi rosegadors a la vora del riu que en altres punts de la parròquia i que, per aquesta raó, la llera “és el punt que es tracta més” de totes les zones incloses en el pla de control de plagues i desratització del comú.

La corporació va recordar que l’empresa encarregada del servei fa una visita setmanal de control a la parròquia i que, com a mínim un cop al mes, fa la desratització completa d’un tram de la xarxa de clavegueram. L’empresa també fa el control de la població de gats, de coloms i de vespes i desinfecta els edificis comunals.

Cartell que prohibeix l'accés al riu.

tracking