Un nou ascensor connectarà l'avinguda Príncep Benlloch i el carrer Ciutat de Valls

S'inaugurarà a principis de 2022 i facilitarà la mobilitat dels vianants

Fotomuntatge del futur ascensorComú ALV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els cònsols d’Andorra la Vella, Conxita Marsol i David Astrié, han presentat avui el projecte de connexió vertical entre el carrer Ciutat de Valls i l’avinguda Príncep Benlloch. El nou ascensor s’habilitarà en una parcel·la de lloguer annexa a l’edifici d’habitatges destinats a persones amb risc d’exclusió social i a despatxos per a entitats d’acció social que promou la Fundació Privada Armor. El comú d’Andorra la Vella ha signat un contracte de lloguer de 15 anys, "un termini força important per l’amortització d’aquest ascensor", segons la cònsol major, per un preu de 1.500 euros mensuals.

L’ascensor, que tindrà capacitat per a vuit persones i serà accessible per a gent amb mobilitat reduïda, tindrà una alçada de tres plantes. Conxita Marsol ha subratllat que aquesta connexió afavorirà la mobilitat dels vianants, ja que facilitarà el pas entre l’avinguda Príncep Benlloch i el carrer Ciutat de Valls, un dels carrers més densificats de la parròquia i que presenta un desnivell accentuat. La cònsol també ha apuntat que l’ascensor aportarà seguretat en una zona on les voreres són molt estretes i que està molt a prop de l'escola Roc de Ciutat de Valls.

Com que l'ascensor anirà enganxat a la façana de l’edifici, el seu disseny i construcció aniran a càrrec del mateix equip tècnic que està executant l’obra. Malgrat que el comú encara no ha tancat el pressupost, la cònsol major calcula que no superarà els 200.000 euros i creu que serà una realitat abans que finalitzi l’any o a principis de l’any que ve.

tracking