festa major 2021

El ral·li sorpresa, protagonista a Encamp

Una trentena de joves participen en el tradicional acte, coronat per música i ball a la nit

Una de les proves aquàtiques del ral·li sorpresa de la festa major d'Encamp.L.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ral·li sorpresa va marcar el dia d’ahir en la Festa Major d’Encamp, la qual es va culminar a la nit amb música i ball. D’aquesta manera, fins a una trentena de joves van participar en la gimcana dividits en equips de quatre i cinc persones. Els participants havien de superar fins a set proves, distribuïdes pels llocs més emblemàtics de la parròquia, com ara la plaça del Consell i la dels Arinsols, però també davant de l’escola francesa, al petit camp de futbol situat davant del Complex Esportiu i Sociocultural encampadà, davant de l'escola bressol i darrere del Prat del Baró.

Des de l’organització es va decidir que aquest any es dispersaren les proves per tal d’evitar aglomeracions i previndre la possible propagació del coronavirus entre els participants, segons va explicar Nelson Damas, membre de la comissió de festes. El tret de sortida de les proves es va donar a les quatre de la tarda. En la primera d’aquestes, els participants havien de cercar diferents objectes d’una llista de la compra, entre els quals hi havia un kit de submarinisme, una disfressa i un antifaç. Una volta recollits, a dos quarts de sis es van situar cadascú en la seva posició per iniciar la primera prova que tocava a cada equip.

La festa major va continuar a la nit amb la música i ball del grup Hashtag, a l’espera de la celebració avui de la Mare de Déu d’Agost. Així, el programa recull per a avui la tradicional missa a les dotze del migdia a l’església de Sant Eulàlia. A continuació, a les 13 hores, es durà a terme l’homenatge als padrins i padrines més grans de la parròquia a casa comuna. Més enllà, al llarg de tot el dia hi haurà activitats aquàtiques amb inflables al passeig de l'Alguer i jocs de fusta relacionats amb Andorra, a la plaça dels Arínsols.

Cal recordar en aquest cas que el Comú d’Encamp ha establert que totes les activitats de la festa major siguin perimetrades per tal de complir amb els protocols que exigeix la crisi sanitària. Per tant, en la zona delimitada és d’obligat ús en tot moment la mascareta. D’altra banda, el Comú també recorda que està prohibit menjar, beure, o fumar dins d’aquestes zones senyalitzades, entre altres mesures de seguretat.

tracking