rEPORTATGE

El jovent es reivindica

Avui se celebra el Dia internacional de la joventut i ahir al Prat del Roure es van dur a terme activitats, incloent la lectura del manifest dels joves.

El Prat del Roure va acollir ahir diverses activitats.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Dia internacional de la joventut se celebra avui i ahir al Prat del Roure d’Escaldes-Engordany es va commemorar la jornada amb nombroses activitats per al jovent, inclosa la seva participació en l’organització de l’esdeveniment. Aquest va ser tot un èxit, ja que totes les activitats proposades comptaven amb el màxim nombre de participants. Els organitzadors han estat preparant la jornada conjuntament amb els 20 joves voluntaris del Punt Jove durant gairebé dos mesos i es va aconseguir en tot moment que es respectés la distància mínima de seguretat entre persones, així com cridaven l’atenció si no es portava la mascareta correctament.

L’activitat més esperada pels participants va ser el concurs de menjar ràpid, que consistia en el fet que cadascun dels nou participants havia de menjar-se els quatre flams corresponents al més aviat possible. Una de les activitats amb més participació va ser el paintball, però amb l’excepció que els famosos balins de pintura van ser substituïts per aigua, amb la finalitat de no embrutar la gespa natural de l’entorn.

Ali Foulko, educador de Joventut al comú d’Escaldes-Engordany, va explicar que la jornada consistia a implicar la participació dels joves i també les escoles del país, escoltant les seves iniciatives i propostes. També s’ha creat la CNE, una comissió de festes on els joves donen propostes d’activitats. En Cerni i en Ruben expliquen que van decidir formar part de la comissió perquè els agradava la idea de poder-se sentir escoltats.

Una de les novetats d’aquest any ha sigut la partipació del Punt Jove de Cervera, a la província de Lleida. A Escaldes i a Cervera se celebra un concurs de talents i el guanyador o guanyadora té l’oportunitat d’anar a cantar, ballar o tocar un instrument com a convidat a la final del concurs de l’altra localitat, mitjançant una votació del 60% del jurat i l’altre 40% restant del jovent de la parròquia.

A mitja tarda es va dur a terme la lectura del manifest del jovent, a càrrec del Fòrum nacional de la joventut a Andorra. Aquest manifest, carregat d’emocions i escrit amb llenguatge inclusiu, va voler reivindicar el vital paper que tenen els joves dins la societat, explicant que són el present i el futur, i que els canvis més grans estan a les seves mans. “Els joves hem sigut el col·lectiu socialment més afectat per la pandèmia, precisament per la condició de ser joves.” “Volem recordar allò que ens uneix, som diversos i no tolerem cap tipus de discriminació envers les persones”, cridava l’Oriol, membre del Fòrum de la joventut del país.

tracking