Tancament de berenadors i barbacoes pel risc d'incendi

Xavier Espot ha demanat molta precaució pel perill que representa l'onada de calor

Barbacoa tancada pel comú d'EscaldesComú

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els comuns d'Andorra la Vella, Sant Julià, Escaldes, Canillo i Encamp han tancat els berenadors i les barbacoes de les parròquies pel risc d'incendi. El cap de Govern, Xavier Espot, ha fet una crida a les xarxes socials per demanar a la ciutadania "molta precaució i responsabilitat" per l'onada de calor que incrementa el perill que es puguin produir incendis forestals recordant que les muntanyes són "el nostre bé més preuat".

La capital ha estat la primera a anunciar la mesura aquest matí davant l'elevat risc d'incendi que hi ha i la previsió de temperatures molt altes durant tota la setmana amb màximes que poden arribar als 36 graus a la capital.

Sant Julià ha informat després del tancament de totes les barbacoes de la parròquia per evitar que s’hi encenguin focs davantl’episodi càlid que afecta Andorra. Així ho han notificat mitjançant les xarxes socials i han anunciat que tot i això l’accés la vintena de berenadors lauredians continua obert.

Escaldes s'ha afegit a la restricció aquesta tarda. El comú ha anunciat el tancament dels punts de foc, les barbacoes i graelles dels berenadors de la parròquia argumentant també que hi ha alt risc d'incendi i previsions d'onada de calor. Els punts de descans i oci dels berenadors es mantenen oberts i es poden utilitzar sense fer foc de cap mena, adverteix el comú que demana als ciutadans no anar a zones boscoses i no tirar puntes de cigarretes a terra ni deixar brossa al bosc a la muntanya per evitar qualsevol risc d'incendi forestal.

Canillo ha comunicat aquesta tarda el tancament de les barbacoes dels berenadors fins a nou avís per les xarxes socials i Encamp ha precintat totes les barbacoes dels espais públics com a mesura preventiva per la calor extrema que s'anuncia per als propers dies. El comú ha precisat que hi ha 29 espais de lleure amb les zones de graella tancades que es distribueixen entre els Cortals, Grau Roig i Abelletes i properament comunicarà el dia de la reobertura.

Un dels espais de lleure precintats pel comú

tracking