Adjudicades les obres del Centre interactiu de la bicicleta per 757.864 euros

El cost total del projecte superarà el milió i mig d’euros

Sessió de Consell de comú celebrada aquesta tardaComú ALV/Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell de Comú ha donat llum verda, amb nou vots a favor i tres abstencions de la minoria, a l'adjudicació de les obres per adequar el Centre interactiu de la bicicleta a l'empresa Construccions Modernes -l'única que es va presentar al concurs- per un import de 757.864 euros. A això cal sumar-hi els 830.000 euros que ha costat el projecte museístic i els 123.000 euros que el comú va destinar el novembre de l'any passat al projecte guanyador del concurs d'idees.

Segons el comú, aquest museu té la vocació de ser "un atractiu de país", en un moment en què l'afició al ciclisme no para de créixer, segons han apuntat. També han destacat les característiques singulars de l'atracció, ja que a banda de l'exposició, incorporarà experiències interactives per als visitants. La minoria, per la seva banda, ha criticat el cost elevat de les obres i la novetat que no totes les bicicletes podran estar exposades, com estava previst en un inici, sinó que s'hauran d'anar rotant.

El nou projecte s'ubicarà sota de la plaça dels Set poetes, a la planta baixa i semisoterrània de l'edifici comunal que acull la Sala Àgora i les antigues dependències de Social ubicades a la plaça Lídia Armengol. El termini d'execució de les obres és de 6 mesos, amb l'esperança que el museu pugui inaugurar-se la primavera de l'any vinent. El projecte museístic exposarà el fons de la família Riberaygua, integrat per més de 200 peces d'entre els anys 1860 i 1950, una de les col·leccions més importants d'Europa.

tracking