CULTURA

L'itinerari Riberamunt incorpora l'estripagecs de Moles al camí ral del Serrat

L'escultura va ser adquirida pel comú d'Ordino per integrar-la al nou corredor turístic que valora els pobles de la vall

Els cònsols Josep Àngel Mortés i Eva Choy, al Serrat on s'ha instal·lat l'escultura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els cònsols d’Ordino, Josep Àngel Mortés i Eva Choy, s’han desplaçat al Serrat, concretament al camí Ral, després que l’estripagecs de Pere Moles s’hi hagi instal·lat de manera definitiva. Segons informa el comú en un comunicat, l’escultura va ser adquirida per la corporació amb l’objectiu d’integrar-la al nou corredor turístic que valora els pobles de la vall d’Ordino.

L’art contemporani, ja present a la Ruta del Ferro, amb les escultures de gran format s’integra amb aquesta peça al projecte Riberamunt i li dóna continuïtat fins al Serrat. L’escultura de ferro monocroma, de color vermell, incorpora la silueta d’un estripagecs retallada, que queda emmarcada en una biga de tres metres d’altura i mil quilos de pes. Aquest estripagecs va estar exposat al jardí de Cal Pal com a peça integrant de l’exposició que Moles va presentar en aquest centre cultural de la Cortinada, dedicat a la divulgació de l’arquitectura en pedra seca. L’estripagecs és un element molt present a l’arquitectura pirinenca que es posava com a protecció a les finestres de les cases. L’abstracció de Moles ha esdevingut un símbol a Ordino, gràcies al conjunt escultòric del Grau de la Llosa que es troba a la pista forestal del Parc natural de la vall de Sorteny, i també coronen sis dels pics més emblemàtics de la parròquia.

tracking