FORMACIÓ JOVE

Escaldes i l'associació Carisma acorden potenciar el programa "Okupa't"

L'associació benèfica fa una donació de 5.000€ per al programa comunal de formació de joves

La cònsol major Rosa Gili i per Helena Leach, presidenta de l'associació han signat l'acord

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Escaldes-Engordany i l'associació benèfica Carisma han signat un nou acord de col·laboració per potenciar el programa "Okupa't". Segons informa l'ens comunal, el conveni signat per Rosa Gili i per Helena Leach, presidenta de l'associació, aborda com a principal objectiuatendre les necessitats i carències dels ciutadans, facilitant l’accés gratuït a roba, sabates, mobles electrodomèstics i altres elements provinents de les botigues Carisma. Aquesta entitat de caràcter social vol donar suport mediambiental i de benestar social al país.

Segons la corporació, Carisma promouel benestar mediambiental mitjançant la reducció de residus i l'estalvi de recursos a través del reciclatge, la reutilització i l'upcycling. Aquestes accions es materialitzen a través de la recollida i venda de roba, sabates, mobles i estris de la llar per la seva venda a preu molt reduït, amb finalitats benèfiques, a les seves quatre botigues repartides al país (tres de roba, a La Massana, a Escaldes- Engordany i a Sant Júlia i una de mobles a l'Aldosa de La Massana). D'altra banda, contribueix també al benestar social del país mitjançant l'ús dels beneficis de les botigues oferint suport a entitats sense ànim de lucre centrades en la formació i l'ocupació de persones en necessitat social i en temes mediambientals, com en el cas del conveni amb la FundacióNostra Senyora de Meritxell.

Els recursos obtinguts es destinen a la donació de subvencions a diferents entitats i programes, com és el cas del conveni signat avui.En aquesta ocasió Carisma fa una donació de 5.000 € al comú a través del Departament d'Acció Social, que es dedicarà íntegrament al programa "Okupa't". Un Programa de desenvolupament competencial dels joves i contractació temporal que es du a terme amb formació en àmbits com l’habilitat social, la manipulació d’aliments o la seguretat en el treball, valorant-se les seves competències i aleshores es distribueixen en diferents llocs del comú en funció de les seves habilitats i capacitats.

tracking