Patrimoni

Escaldes restaura una borda a Ramio per a activitats educatives

El comú ha signat un conveni per fer servir l'espai durant deu anys

La borda llogada pel comú a RamioComú Escaldes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Escaldes rehabilita una borda a Ramio, a la vall del Madrid per dedicar-la a fer activitats educatives. La corporació ha informat que ha signat recentment un conveni d'arrendament per a deu anys amb la propietat de la construcció i d'una parcel·la adjacent per restaurar-la i convertir-la en un espai dedesenvolupament de serveis i activitats comunals.

La previsió és fer-hi un "centre d’activitats diverses, relacionades amb aspectes educatius, d’interpretació de la natura, de comprensió de les labors agrícoles i ramaderes desenvolupades al passat a la zona i altres", segons explica el comú en un comunicat. I precisa que els treballs de rehabilitació ja han començat i avancen "a bon ritme" però encara no hi ha data concreta de finalització per la complexitat per traslladar-hi els materials i "a causa de la mateixa estructura de la construcció existent, que obliga a ser molt curosos i respectuosos tant amb la manipulació dels materials com en la seva col·locació".

La cònsol escaldenca, Rosa Gili, ha manifestat que el projecte "neix de la voluntat de fer conèixer la vall del Madriu i especialment la zona de Ramio. Poder difondre i fer conèixer, in situ i a través d’activitats participatives, quines eren les dinàmiques de treball, els cultius, les pastures i altres labors que es desenvolupaven molts anys enrere en aquelles contrades... tant a petits i joves com a no tan joves". I ha remarcat que és una iniciativa "moguda per un profund respecte al marc del Madriu" perquè el comú "creu en el valor d’aquesta vall i per això volem restaurar i donar-li el valor que es mereix".

tracking