Parròquies

La Massana treballa per revertir la situació de Vallnord Pal Arinsal

El comú exposa el full de ruta per a la viabilitat de l’estació

Vallnord-Pal Arinsal va ingressar 1,5 milions a l'estiuVALLNORD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La situació financera de Vallnord Pal Arinsal i l’estratègia de futur perquè l’estació continuï sent el motor econòmic de la Massana i del país han centrat bona part de la Reunió de poble, que ha tingut lloc aquest vespre al teatre de les Fontetes. La cònsol major, Olga Molné, ha remarcat l’impacte negatiu de la covid-19 sobre les finances de l’estació, que es preveu que tanqui l’exercici 2021 amb unes pèrdues de 7 milions d’euros i un endeutament de més d’11 milions. Per tant, s’ha retornat a les xifres d’abans de l’emissió de les preferents, l’any 2013.

Molné ha afirmat que s’està treballant intensament en el full de ruta per revertir la situació financera des de fa més d’un any. L’estratègia pels pròxims anys passa per un canvi d’accionariat d’EMAP de forma imminent. Molné ha assegurat que s’està treballant amb diversos escenaris i que de cara la tardor es farà una reunió centrada únicament en el futur de l’estació. El canvi de model, amb l’entrada de nous accionistes, és un dels pilars de l’Horitzó 2040, que contempla unes inversions imprescindibles per fer créixer el nombre d’esquiadors i amb l’eix de la sostenibilitat com a base, amb la construcció del Parc Solar del Planell de la Tosa.

Sobre el creixement de l’estació, el full de ruta passa per una ampliació del domini esquiable fins a 90 km de pistes i la creació d’una nova porta d’entrada a l’estació a través del telefèric de Carroi.També ha fet referència a l’Heliport Nacional d’Andorra, un projecte del Govern, que permetrà impulsar el país a nivell turístic i atorgarà un valor afegit a l’estació.Pel que fa al model d’estació, la corporació té molt clar que cal continuar apostant per ser líders en l’àmbit de la bicicleta i oferir una estació oberta tot l’any.Finalment, l’Horitzo 2040 també aposta per situar Vallnord Pal Arinsal com a capdavantera en sostenibilitat. El projecte central és el Parc Solar de la Tosa, que ja s’està construint i subministrarà el 37% de l’energia de l’estació.

La sostenibilitat, eix central de l’acció comunal

Durant la reunió de poble s’ha exposat la gestió de l’equip comunal durant aquest primer any i mig de mandat, amb la sostenibilitat com a fil conductor. El Comú està redissenyant el paisatge urbà del centre de la Massana, per tal de millorar la seguretat, l’accessibilitat i les àrees de convivència, aplicant mesures per reduir la contaminació, com la introducció de vegetació.El repte és que al 2035 el Comú de la Massana sigui una institució neutra en emissions de CO2.

tracking