només espectacles de tarda i fins a les 21.30 hores

El Roser nocturn se suspèn pel descontrol de dissabte a la nit

La comissió de festes va decidir finalitzar una hora abans l’actuació del DJ a causa de les aglomeracions i l’incompliment de les mesures

El Roser nocturn se suspèn pel descontrol de dissabte a la nit

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú i els membres de la comissió de festes del Roser d’Ordino han decidit suspendre els actes nocturns davant del descontrol entre els participants que es va viure dissabte al recinte on se celebrava l’actuació del DJ Montalvo. Segons van informar, l’organització de la festa va decidir suspendre el concert una hora abans del previst, a mitjanit, a causa de la gran afluència de gent que volia participar en la celebració i la impossibilitat per part dels agents de seguretat de fer complir les mesures establertes des del ministeri de Salut per evitar la propagació del coronavirus entre els assistents.

“Hi va haver tanta gent que no vam ser capaços de mantenir les mesures de seguretat i per aquest motiu vam tancar la festa una hora abans de la que teníem permesa per Salut, per evitar que tot s’agreugés més”, van assenyalar. I van apuntar que fins i tot van donar indicacions al DJ perquè “a través del micro recordés que tothom havia de dur la mascareta posada i que si no es respectaven les directrius, es cancel·laria la festa”. Des de la comissió van afirmar que fins als volts de les onze de la nit, la situació “estava molt controlada”, però a partir de llavors “l’arribada massiva de persones per sobre dels límits d’aforament va degenerar la situació”.

En aquest context, ahir els membres de l’organització i diversos responsables del comú, entre ells el cònsol major de la parròquia, Josep Àngel Mortés, van decidir en una reunió cancel·lar tots els actes que es preveien celebrar més enllà de les 21.30 hores del vespre per evitar que es reproduïssin escenaris com el de dissabte. Aquesta decisió va afectar el concert de Freyja d’ahir, que inicialment havia de tenir lloc a les nou del vespre i que des de l’organització van decidir avançar perquè finalitzés a les deu com a “molt tard”, i també es va anul·lar el segon concert de DJ Montalvo, que havia de tenir lloc avui a les 22 hores. Quant a la resta d’activitats programades a la celebració del Roser d’Ordino, es van poder desenvolupar sense cap de complicació i, segons van indicar des de la comissió de festes, complint amb el protocol establert.

LES CONSEQÜÈNCIES

Mortés va manifestar al Diari que els fets ocorreguts dissabte a Ordino tindran conseqüències envers la preparació de pròximes festes majors al país. “Les aglomeracions faran que es repensin els protocols en les celebracions d’esdeveniments”, va dir. I va indicar que des de la corporació esperen que la gran afluència de persones, la manca de distància de seguretat i la no utilització de les mascaretes a dins el recinte no tinguin impacte en l’evolució de la Covid al país pel possible increment dels contagis entre els participants. També va felicitar els membres de la comissió de festes per haver aturat la celebració del concert “sent conseqüents amb el que s’havia pactat”, tot afirmant que el que va passar va ser provocat per una manca de responsabilitat “de tothom”.

tracking