TEMPORADA D'ESTIU

Encamp inaugura el Funicamp d'estiu amb un forfet per a quatre telecabines

El comú ha habilitat tres línies circulars d'autobús, una de les quals permetrà l'accés als gossos

La temporada d'estiu del Funicamp s'estendrà fins al 12 de setembre.E.C

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encamp ha inaugurat aquest primer dissabte de juliolla temporada d'estiu del Funicamp amb novetats que facilitaran el lleure als visitants de la parròquia. En aquest sentit, el comú ha reforçat el servei d'autobusos amb tres vehicles que, com a novetat, faran trajectes circulars cada 15 minuts. A més, un dels tres autobusos permetrà l'accés a les persones que vagin acompanyades dels seus gossos. El circuit portarà els visitants, un cop hagin pujat amb el Funicamp, de l'Orri del Cubil, on un guia els farà una explicaciópassant pel llac dels Pessons fins a l'acabat de restaurar Orri d'Encenrera.Nino Marot, conseller de Turisme i Reactivació Econòmica d'Encamp, ha explicat que enguany, per obtenir una oferta turística més completa, han arribat a un acord amb Grandvalira per oferir el "forfet de quatre valls", un projecteque té l'objectiu que el visitant pugui agafar quatre telecabines diferents durant la seva estada,el Funicamp, el telecabina d'Ordino-Arcalís, el de Canillo i el de Soldeu.El forfet té un preu de 14 euros, amb el servei d'autobús inclòs, i es pot comprar per un dia, dos o quatre dies.

Una altra de les novetats és el canvi del val de descompte per a refrigeri que el comúdonava l'any passat a tots aquells que pujaven al Funicamp. Ara es dona un tiquet vàlid per a un refresc als bars de la parròquia en comptes del val d'un euro de descompte d'edicions anteriors. Pel que fa a altres canvis, també s'ha habilitat una caseta d'informació a la sortida de Solanelles, on s'obre el bar Colibrí, es reforçaran els cartells de BTT, que guanyen dues rutes noves i es recupera l'entrada del hall al Funicamp després que durant l'any passat la pandèmia obligués a tancar-lo.

La temporada d'estiu d'enguany s'allargarà fins al 12 de setembre i el comú preveu que hi passin unes 15.000 persones, una xifra similar a la de l'any passat. Així mateix, aquells visitants que només vulguin fer un trajecte al Funicamp, perquè volen baixar a peu o en bici, podran seguir comprant el bitllet d'un sol viatge a 6 euros (i d'11 euros amb la tornada). L'accés a les cabines es farà per nuclis familiars i amb mascareta.

El comú d'Encamp preparamés novetats que es donaran a conèixer la setmana vinent. En aquest sentit, està previst que dimecres estigui enllestit el Pont Tibetà, al qual es podrà accedir des del punt intermedi del Funicamp i preveu obrir dos telecabines al Pas de la Casa que facilitaran l'accés a l'Estany de les Abelletes.

Per la seva banda, la consellera de Finances del comú d'Encamp, Josefina Rodríguez, ha anunciat que des de l'any passat es va liquidar el pagament del Funicamp i a partir d'aquest any, "hi haurà guanys", tot i que de mitjanael manteniment de la infraestructura té un cost d'un milió d'euros, la titular de Financesha afegit que haver acabat amb aquesta despesa "suposa un estalvi, perquè és el comú qui finançava la inversió".

tracking