Tudó vol informació sobre la construcció d'un viver al centre d'immunologia

El comú ratifica que es declari la instal·lació projecte estratègic d’interès nacional

Tudó vol informació sobre la construcció d'un viver al centre d'immunologiaANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera de la minoria de Movem Ordino Sandra Tudó sol·licita que se li faciliti més informació sobre la partida d’un milió d’euros anuals per a la creació d’un viver al futur centre immunològic de Grifols a la parròquia. Ho va fer ahir durant la sessió extraordinària de consell de comú, en la qual també es va ratificar que el projecte es declari d’interès nacional i es va aprovar l’adaptació d’un vial per accedir a la instal·lació que es construirà als terrenys del Prat de la Farga de Casa Rossell.

Tudó va manifestar que considera que l’import destinat a la partida “és elevat” tenint en compte que les investigacions es faran amb rosegadors. “Estem a favor que treballin amb rates per tirar endavant les investigacions envers la salut i les malalties, però volem saber si hi haurà més animals o es crearà una granja”, va dir. La consellera també va posar sobre la taula els dubtes referents a la potència elèctrica que requereix la infraestructura, 800 kW, tot posant en relleu que actualment el pla d’urbanístic d’Ordino limita a 20 kW la potència per a ús industrial. I va incidir en quins gasos generarà el centre, matisant que al projecte hi ha una partida per adequar-ne la sortida a l’exterior.

En resposta a les qüestions de la minoria, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, va manifestar que “són qüestions molt tècniques de les quals no tenim la informació. És un tema del qual se n’encarrega el Govern”. El mandatari també va refermar la confiança de la corporació amb l’executiu i Grifols, posant en relleu que el centre dinamitzarà la parròquia i Andorra, i oferirà nous llocs de treball.

Per cloure, el conseller de X’Ordino Enric Dolsa va reiterar que la instal·lació de la farmacèutica genera molts dubtes i “ens manca molta informació per poder confiar en el projecte”.

tracking