Sant Julià de Lòria

Naturland vol esdevenir el centre d'activitats a l'aire lliure del Pirineu

Un circuit de SwinCar, un espai per a bicicletes i un centre eqüestre són les principals novetats
de la temporada d’estiu

Naturland vol esdevenir el centre d'activitats a l'aire lliure del PirineuNATURLAND

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Esdevenir “el centre d’activitats a l’aire lliure dels Pirineus”. Aquest és l’objectiu principal del nou projecte de Naturland, que el director general, Xabier Ajona, va presentar ahir al matí en roda de premsa al restaurant El Foc, situat a la cota 1.600 del centre d’activitats lauredià. “Volem fugir del concepte de parc d’atraccions”, va afirmar Ajona, que va prendre les regnes del centre lauredià fa poc més d’un any amb l’objectiu de reflotar-lo. “Naturland té les coses clares. El projecte s’adapta a la demanda internacional i a les necessitats d’oferta turística del país”, va afirmar, per la seva part, el cònsol major de Sant Julià de Lòria.

Per assolir aquesta fita, Naturland inicia una nova etapa amb un canvi de marca, una política de comunicació més ambiciosa que li permeti projectar el projecte tant a fora com a dins del país i un reordenament general de les activitats. Ajona va admetre que la imatge del centre estava “deteriorada” i que fins ara el projecte no disposava d’un programa d’activitats “clar, definit i estructurat”. El director general, a més, va reconèixer que desaprofitava recursos i tenia una oferta inflexible, pensada només per visitar el parc un dia. “Ara tenim clar què som i cap a on volem anar”, va assegurar.

BICICLETES

Per a aquesta temporada d’estiu, que comença demà, Naturland presenta diverses novetats. A la cota 1.600 s’ha configurat un espai propi per als nens d’entre tres i sis anys. Naturkids inclou una tirolina de 22 metres adaptada a la seva alçada, llits elàstics i dos circuits de motocicletes elèctriques. Per als adults, s’ha creat un circuit de SwinCar, un vehicle elèctric amb tracció a les quatre rodes que permet desplaçar-se amb facilitat en terrenys molt difícils, així com un recorregut per a buggies, amb un conjunt d’obstacles que posen a prova la destresa dels conductors.

Pel que fa a les propostes de la cota 2.000, la novetat més destacada de la temporada d’estiu és la posada en marxa del NaturlandBike Center, un espai per a bicicletes amb cinc itineraris de més de 30 quilòmetres de recorregut i diverses zones d’entrenament adequades a tots els nivells i edats. En aquest espai també hi haurà una botiga amb marxandatge propi i material per practicar esports de muntanya, com ara BTT i senderisme.

D’altra banda, el Prat de Conangle serà d’accés gratuït en horari d’obertura de Naturland. No obstant això, hi haurà activitats de pagament: la ruta circular guiada Secrets del bosc pel camí dels antics oficis, la visita a l’Aula de natura, la granja, el tir amb arc i l’itinerari de BTT d’iniciació. També dins del Prat de Conangle, per primera vegada hi haurà un centre eqüestre, que oferirà passejades a cavall pels boscos de la Rabassa. Finalment, cal destacar que aquesta temporada d’estiu Naturland organitzarà sortides de senderisme guiades als búnquers de la Guerra Civil espanyola, al pic Negre i al refugi de Pimes.

MÉS VISITANTS, TAMBÉ EN TEMPORADA BAIXA

Naturland treballa per captar cada vegada més estades esportives, colònies i campus esportius, així com activitats de formació d’equip d’empreses, amb l’objectiu de contribuir a “mantenir l’afluència de visitants durant la temporada baixa”, segons va explicar Ajona. A més, el parc ha creat productes comercials en col·laboració amb altres atraccions turístiques del país, com ara Pal Arinsal i Caldea, sempre amb la voluntat d’apropar-se a nous públics. Perquè Naturland es consolidi com una destinació, i no tan sols com un parc d’activitats, es reobrirà l’alberg de la cota 1.600. Pel que fa a les tarifes, el parc ofereix un total de cinc entrades de dia que inclouen activitats de les dues cotes, així com una de dos dies. Naturland també ha obert la possibilitat d’adquirir l’entrada a productes per separat, com ara el Tobotronc, les sortides guiades o el centre eqüestre. Pel que fa a la situació financera de Naturland, Ajona va fixar, en declaracions a la premsa, un termini màxim de cinc anys perquè el parc pugui generar beneficis.

tracking