El comú aporta 500.000 euros més a EMAP per pagar deutes a proveïdors

Les injeccions de diners al domini esquiable enfilen el dèficit trimestral a 1,8 milions

El comú aporta 500.000 euros més a EMAP per pagar deutes a proveïdorsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de comú de la Massana va aprovar ahir al matí concedir un suplement de crèdit per un import de 500.000 euros a EMAP. El conseller de Finances, Jordi Areny, va explicar que aquesta partida satisfà les necessitats de tresoreria de la societat titular de les estacions d’esquí de Vallnord-Pal Arinsal arran de la caiguda dels ingressos per la pandèmia.

Areny va detallar que el suplement de crèdit servirà per pagar deutes a proveïdors i no farà augmentar l’endeutament comunal perquè es finançarà mitjançant una disminució del romanent de tresoreria. El conseller de Finances va assegurar que el comú no farà més aportacions a EMAP aquest estiu. “Tenim la confiança que la temporada d’estiu de Vallnord-Pal Arinsal serà molt bona”, va afirmar.

Durant la sessió va presentar-se la liquidació del pressupost corresponent al primer trimestre del 2021. A data de 31 de març, el resultat comptable registra un dèficit d’1,8 milions d’euros. Aquesta xifra s’explica, segons va reconèixer Areny, pel crèdit extraordinari de 3 milions d’euros a EMAP que el comú va aprovar al començament d’any. Pel que fa a les despeses, la corporació ha liquidat 5,6 milions d’euros, el 31,68% del pressupostat, mentre que la liquidació d’ingressos és de 3,8 milions d’euros, el 21,44% del previst.

D’altra banda, en el consell va donar llum verda a l’adjudicació de la reforma integral del carrer de les Costes de Teixidó per un import de 632.000 euros. El termini d’execució de les obres és de 4 mesos i mig i el gruix dels treballs es farà durant els mesos de juliol i agost, coincidint amb les vacances escolars. La cònsol menor, Eva Sansa, va explicar que un dels punts més innovadors del projecte és la instal·lació d’un paviment fotocatalític, que transforma els gasos contaminants en productes innocus per a la salut i sense cap impacte en l’entorn.

tracking