Reportatge

Cal·listènia al parc?

els ciutadans d’Andorra la Vella poden triar fins al 25 de juny entre 19 propostes dels pressupostos participatius, entre les quals hi ha idees ben originals

Cal·listènia al parc?aV. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per què el comú no munta un parc de cal·listènia al Parc Central que esdevingui referent al Principat? Per què no construeix una zona de pistes de bàsquet perquè tots els infants puguin practicar un dels esports amb més aficionats del país amb els amics o els pares? Per què no instal·la deu punts de recàrrega per a telèfons mòbils en diferents punts de la parròquia? Per què no habilita lavabos públics? Els processos participatius demostren que, quan els polítics donen l’oportunitat als ciutadans d’expressar-se públicament, sovint són capaços de fer propostes de millora útils, originals i imaginatives.

Tots els ciutadans censats majors de 16 anys de la parròquia podran triar entre aquestes i 15 idees més durant el procés de selecció de propostes dels pressupostos participatius del 2021, que va obrir-se ahir i es tancarà el 25 de juny vinent. Aquests dinou projectes finalistes són fruit del procés de presentació de propostes, que es va cloure amb un total de 134.

Per participar-hi, cal identificar-se amb el número de cens i la data de naixement a decidim.andorralavella.ad i triar fins a tres propostes. També es podrà votar de manera presencial al punt d’informació de la gent gran, a l’espai ciutadà i a l’oficina de Tràmits de Santa Coloma.

El pressupost que el comú ha destinat a aquesta iniciativa és de 100.000 euros. La cònsol major, Conxita Marsol, i la consellera de Desenvolupament Estratègic i Comercial i de Projectes Participatius, Meritxell López, van apuntar que si el projecte que guanya les votacions costa menys de 100.000 euros es podria plantejar subvencionar-ne un altre fins a exhaurir la partida. Al contrari, si el que guanya costa més, el que es farà serà fer-ne una part i el comú aportaria la resta de diners, van remarcar Marsol i López.

Marsol va destacar que el procés en què els ciutadans han fet arribar les seves propostes per als pressupostos participatius ha estat “un termòmetre de les necessitats dels ciutadans” i també ha servit al comú per observar que “no n’estem tan lluny”, ja que hi ha molts dels projectes que el comú ja té sobre la taula. “En el fons els preocupa el que preocupa al comú”, va remarcar la cònsol major.

tracking