Registre

Els comuns tenen el suport dels veterinaris en la campanya de l'ADN caní

Els comuns subvencionaran el servei durant un any, tal com els demanen els veterinaris

Escaldes i Encamp no cobraran cap taxa per tenir gos i Canillo s'ho pensaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les extraccions de sang als gossos per a l'ADN caní començaran el proper dimarts 15 de juny, segons va revelarla cònsol menor d'Ordino, Eva Choy, després de la reunió de cònsols de dimarts. Choy també va anunciarque els comuns subvencionaran el servei durant el primer any de funcionament, tal com els han demanat els veterinaris que té un cost íntegrede28,50 €. A partir del 15 de juny el propietari pot aprofitar la visita anual al veterinari per a fer el genotipatge al seu gos i haurà d’abonar directament el cost de l’extracció (18€) al centre. Per gaudir de la subvenció, caldrà efectuar el tràmit des del comú de residència.
La cònsol menor ordinenca va negar que hi hagi hagut "pressions" dels comuns als veterinaris perquè se sumessin a la iniciativa. Des que va anunciar-se el projecte, el col·lectiu s'hi ha mostrat en contra. "No teníem el mateix plantejament i visió del projecte", va admetre Choy.

La campanya que impulsen els sis comuns permetrà que els propietaris puguinobtenir el perfil genètic per poder completar la identificació dels seus gossos. Segons informen en un comunicat, el projecte pretèndonar resposta a un problema d’higiene a la via pública i donat el cas, poder sancionar aquells propietaris que tenen una actitud incívica.

Els comuns recorden quea partir de principis del 2022 aquestes proves seran obligatòries per a tots els propietaris de gossos d’acord amb el que s’estableix a la normativa nacionalen matèria de marcatge i identificació d’aquests animals i que, en cas de no haver-les realitzat, tal com s’estableix a la Llei 11/2006 del 28 de juny de tinença i protecció d’animals, s’incorrerà a sancions que oscil·laran entre 60 i 300 euros.

tracking