Jover espera que la demanda per les transferències es resolgui sense arribar als tribunals

El ministre ha afirmat que "no estan negociant", però entén la voluntat dels comuns

Laura Mas, cònsol major d'EncampCOMÚ ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els comuns faran properament una demanda formal al Govern perquè els torni les tranferències de set milions d'euros que consideren que els deu des del 2017. Segons ha explicat la cònsol major d'Encamp, Laura Mas, després de la reunió de cònsols que ha tingut lloc avui al migdia a la parròquia encampadana, les darreres reunions amb el ministeri de Finances només han servit per comprovar que els comuns i el Govern mantenen les mateixes diferències de criteri en el càlcul de les transferències. Si abans del setembre, que és quan expira el termini legal per presentar la demanda, no hi ha acord amb el Govern, els comuns no descarten resoldre la qüestió per la via judicial.

Demanda formal

El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover ha afirmat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que "Govern no està negociant amb els comuns".

Jover ha dit que hi ha una interpretació diferent entre el Govern i des dels comuns "legítima de les dues parts d'acord amb com es calculen les transferències". En aquest sentit, segons ha explicat el ministre, la llei estableix que el que s'ha de transferir és un percentatge en funció del qual està liquidat efectivament i "aquest liquidat el Govern l'interpreta com que és cobrat i en canvi, els comuns l'identifiquen com que és un liquidat". En aquest sentit, les posicions divergeixen i Jover ha confirmat que els comuns li van comunicar que farien aquest recurs efectiu amb l'objectiu "que no es prescriguin els seus drets" i ha dit que mentrestant espera poder continuar treballant conjuntament per poder compartir dades per "veure si arribem a un acord de la interpretació". El titular de Finances i Portaveu ha puntualitzat que l'ens executiu n'ha debatut al Consell General i que la seva és la posició compartida pel Tribunal de Comptes.

Jover ha dit que entén la voluntat dels comuns i que continuaran treballant conjuntament per compartir les dades i validar les posicions que es defensen des de Govern. "Hem d'aprofitar aquesta via administrativa per poder compartir aquesta informació i veure si els mateixos comuns decideixen que l'acció decaigui".

tracking