El comú inaugura el projecte artístic 'Murs que parlen'

L’ens vol reforçar la candidatura a ciutat creativa de la Unesco

El comú inaugura el projecte artístic 'Murs que parlen'Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria va inaugurar ahir, abans de la Diada de Canòlich, el projecte artístic Murs que parlen, que, segons va explicar el comú, té com a objectiu donar força a la candidatura que l’ens comunal presentarà al juny per esdevenir ciutat creativa de la Unesco en la categoria d’artesania i cultura popular.

La voluntat és que la iniciativa pugui perdurar al llarg del temps, ja que es treballarà per poder presentar entre dos i tres murs pintats cada any.

Samantha Bosque i Naiara Galdós han estat les artistes triades per pintar els murals. Les tres pintures presentades tenen la llegenda de la Dama Blanca com a denominador comú, tot i que no era un requisit indispensable.

El primer mur pintat està ubicat a l’interior de l’Espai Jove de la plaça de la Germandat i l’han creat els alumnes de l’Escola d’art de Sant Julià sota la supervisió de Martín Blanco.

La segona pintura, a càrrec de Samantha Bosque, està situada al nou vial de la carretera de Nagol i és un mural dividit en dues parts en què es mostra una al·legoria de la Dama Blanca, i, a l’altra, una reproducció d’una fotografia del 1971 del Ball de la Marratxa.

Naiara Galdós s’ha encarregat de dissenyar la pintura que té com a títol Pentinant Sant Julià. El mur, ubicat a l’avinguda Verge de Canòlich, consisteix en una representació de la Dama Blanca a través de la seva cabellera, que protegeix el patrimoni cultural de la vila laurediana.

La colla gegantera va participar en la inauguració. En la seva primera actuació des que va esclatar la pandèmia, va oferir el Ball de gegants amb la Dama Blanca i el Rei Moro.

tracking