Encamp

Encamp tindrà 180 pisos de lloguer gràcies al 0% de cessió

Mas afirma que la mesura ha tingut “molt bona rebuda” i avança que hi ha dues promocions segures

Encamp tindrà 180 pisos de lloguer gràcies al 0% de cessióL. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp disposarà de 180 nous pisos de lloguer gràcies a la reducció al 0% de la cessió de terreny. Ho va afirmar la cònsol major, Laura Mas, durant la sessió de consell de comú que va tenir lloc ahir, en la qual va manifestar que la mesura ha tingut “molt bona acollida” entre els promotors, i va avançar que a hores d’ara ja hi ha dues promocions d’immobles segures, una que aportarà un centenar d’habitatges i l’altra una vuitantena. Segons va exposar Mas, es tracta de construccions que han reconsiderat destinar els pisos al lloguer i no pas a la venda directa, tal com tenien previst inicialment. Així doncs, va assenyalar que tot i que els promotors encara no han adquirit la llicència urbanística, ja “ens han vingut a veure arquitectes amb projectes per acabar de perfilar l’adquisició de la llicència urbanística”.

En aquest sentit, el cònsol menor, Jean Michel Rascagneres, va indicar que el comú resta pendent d’aprovar la revisió del pla d’urbanisme, a la qual preveuen donar llum verd el mes vinent, i que considera que “incentivarà la posada en marxa dels projectes”. Els mandataris també van informar que tot i que falta una anàlisi més concreta per assolir un “resultat real”, actualment la mitjana del cost del preu de lloguer a la parròquia se situa entre els 700 i els 800 euros pel que fa a habitatges de tres habitacions, i de 400 euros si es parla de llars amb una habitació.

D’altra banda, des de la minoria del PS+I, el conseller David Rios va criticar la mesura adoptada el 30 de gener passat per la majoria al·legant que la reducció del percentatge de la cessió a zero només “serà beneficiosa per als promotors dels immobles”. D’aquesta manera, el socialdemòcrata considera que disposar de més pisos al mercat no contribuirà a la rebaixa dels preus del lloguer i va posar en relleu que no hi ha cap norma que estableixi un topall al cost de lloguer que poden fixar els propietaris. “Si l’objectiu és regular el mercat de l’habitatge, la mesura hauria d’obligar els promotors a fixar uns imports que realment facin baixar els preus”, va asseverar.

Rios també va apuntar que una millor opció per solucionar la situació actual seria “atorgar incentius fiscals a qui tingui pisos d’arrendament a un preu assequible”, la qual a més suposaria una resposta a curt termini. En aquest sentit, va precisar que hi ha propietaris que actualment ja estan fent aquest esforç i no es veuen beneficiats amb una mesura d’aquestes característiques. Amb tot, va assegurar que si la majoria volgués explorar altres opcions “hi posaríem els nostres esforços perquè és un tema que ens preocupa moltíssim”.

Des d’Agrupament Encampadà, la consellera Esther Vidal es va mostrar favorable a la proposta, ja que va comentar que “la cessió al 0% pot donar impuls a noves construccions”, i va recordar que la formació comunal ja “ho portàvem al programa electoral”. Per a la consellera, “com més mercat hi hagi més abaixarà el preu”, perquè “si un llogater té el preu alt i no el pot llogar l’haurà de rebaixar”.

ENCAMP APOSTA PER POTENCIAR L'AEROPORT D'ANDORRA-LA SEU

El comú d’Encamp aposta per potenciar l’aeroport d’Andorra-la Seu en detriment del projecte de la Cambra de Comerç de construir un nou camp d’aviació a la zona de Grau Roig. Mas va assenyalar que es tracta d’una infraestructura que ja està feta i “la tenim molt a prop, a trenta minuts”. En aquest sentit, tant la cònsol major com Rascagneres van indicar que la iniciativa aèria els genera diversos neguits i van posar en relleu que els preocupa l’afectació que pot tenir la infraestructura en terrenys comunals, ja que, ara per ara, “ningú no ens ha demanat cap autorització”. A més, van exposar que hi ha el risc que l’aeroport “afecti la concessió de Saetde” i va recordar que el màxim accionista de la societat, Joan Viladomat, ja s’hi ha posicionat en contra. Per últim, des del comú encampadà es van mostrar neguitosos pel que fa a l’impacte mediambiental que, de fet, ha anat en augment des que es van presentar les simulacions de vol. “El dubte mediambiental ha estat més patent amb la presentació”, va dir el cònsol menor. Tanmateix, els mandataris van manifestar que la corporació encara no té “cap posició definida”, ja que fins que no es disposi de les conclusions finals dels estudis que encara s’estan realitzant “prendre una posició definitiva em sembla molt agosarat”. I van puntualitzar que a la simulació del camp aeri realitzada per la Cambra es mostra com els avions passen molt a prop de les edificacions, i van assegurar que la representació “tampoc dona una idea real del que pot ser l’aeroport”.

tracking