El Govern aprova un expedient d'expropiació de terrenys

Les obres afecten el tram la Trava-Bordes de l’Aldosa per l’ampliació de la CG-2

El Govern aprova un expedient d'expropiació de terrenysFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre portaveu, Eric Jover, va anunciar ahir l’inici de l’expedient d’expropiació de dos terrenys d’un mateix propietari al tram la Trava–Bordes de l’Aldosa, a Canillo, per les obres d’eixamplament i rectificació de la CG-2. “No s’ha arribat a un acord entre les dues parts”, va declarar Jover, a diferència d’altres obres que afecten terrenys tant privats com comunals.

Etiquetes:

En aquest sentit, en dels espais està directament afectat per l’eixamplament de la CG-2; l’altre per la reposició d’un camí comunal i un pont que s’han de desplaçar a causa d’aquest eixamplament. També es preveu l’ocupació temporal de terrenys mentre durin les obres, però aquests es retornarien després als seus actuals propietaris.

Per tot plegat es crearà una comissió d’expropiació formada pel president del Tribunal de Batlles, un notari i un pèrit (designat pel Govern) que definirà el valor del terreny i el preu a pagar-ne. Tal com va explicar Jover, el procés està previst que es pugui acabar aquest 2020.

D’aquesta manera, les obres comptaran amb una partida pressupostària de 2,3 milions d’euros: 25.000 per a aquest 2020, 800.000 per al 2021 i finalment, 1,5 milions d’euros per al 2022. L’ampliació té una longitud d’uns 600 metres, i es preveu d’encabir-hi vorals i voravies al carril lent ascendent, i dos carrils més de circulació. A més, també s’hi inclourà una galeria de serveis integrada al sosteniment de la CG-2 pel costat del riu.

tracking