Turisme

La nevada deixa gruixos de fins a 60 centímetres a les estacions

Les pistes esperen que les precipitacions de divendres els permetin arribar al final de la temporada amb garanties

La nevada deixa gruixos de fins a 60 centímetres a les estacions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions d’esquí creuen que amb la nevada que va caure la tarda i la nit de divendres i que va deixar gruixos d’entre 40 i 60 centímetres a diferents cotes es podrà arribar a finals de temporada sense gaires complicacions. Alhora, destaquen que, tot i ser un cap de setmana complicat per les fortes ventades que hi ha hagut a pistes, la neu nova ha cridat els turistes i l’afluència ha estat molt positiva.

En aquest sentit, Vallnord-Pal Arinsal va acabar dissabte amb un regust agredolç, ja que no va poder comptar amb el sector d’Arinsal, que es va aixecar amb 50 centímetres de neu nova, i que es va mantenir tancat durant tot el dia. El vent i el risc d’allaus que va advertir protecció civil a les zones amb més concentració de neu va fer que les màquines no poguessin entrar a segons quines parts per netejar-les i obrir-les. Aquesta situació es va mantenir fins al migdia, quan el vent va començar a afluixar i es va començar a obrir camí, però la direcció va decidir deixar-la enllestida per avui que, si tot va com s’espera, hauria d’estar totalment operativa.

D’altra banda, al sector de Pal, es van acumular gruixos de fins a 42 centímetres, però tot i que el vent va provocar que s’endarrerís l’obertura d’algunes baixades com el Pla de la Cot o el Pic del Cubil, a les onze del matí estava tot obert. El bon temps que va dominar el dia va fer que l’afluència d’esquiadors fos positiva i s’espera que amb aquesta última nevada, amb l’ajuda dels canons durant la nit, es pugui cloure la temporada sense problemes.

Pel que fa a Grandvalira, la nevada va deixar un gruix de 36 centímetres i, tot i algunes complicacions durant la nit per arribar a certs sectors per culpa de la neu, durant el matí es va anar obrint el 90% de les pistes. El balanç va ser positiu i, de la mateixa manera que Vallnord, s’espera que si segueix el bon temps i les temperatures es mantenen baixes, la neu actual hauria de servir per acabar la temporada. Ordino-Arcalís va ser el sector més afectat pel vent i és que tot i que només van caure 30 centímetres de neu, la visibilitat no va ser òptima i es van quedar poc més de la meitat de les pistes tancades.

el perill d’allaus es manté

Malgrat que la neu va caure amb intensitat durant la nit de divendres, es va acumular sobre la neu dura que s’ha anat formant durant les últimes setmanes i això va fer que el mantell no fos gaire estable. És per això que des de Protecció Civil es va activar l’alerta 4 de risc d’allaus al nord del país i es va demanar que es tingués precaució a l’hora de fer activitats fora de pista. “Va caure entre 40 i 60 centímetres i s’ha acumulat sobre neu dura, així que el mantell no és gens estable. Això fa que el risc d’allaus sigui alt i s’hagi de vigilar”, va explicar Cristian Pons, director del cos que va alertar que la intenció és mantenir l’alerta durant tot el dia d’avui.

Pel que fa a la xarxa viària, el cap de Mobilitat, Jaume Bonell, va celebrar “la feina que s’ha fet durant tota la nit”, ja que des de primera hora del matí “no hi ha hagut problemes més enllà de les restriccions de camions a la sortida amb França”, va dir.

tracking