Aldarulls i baralles entre joves al Carnaval d'Encamp

Les batusses multitudinàries es van produir als voltants de la sala de festes i van tenir lloc durant la matinada de diumenge i la d’ahir

Aldarulls i baralles entre joves al Carnaval d'EncampANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia va detenir durant el cap de setmana passat cinc joves per provocar dues baralles multitudinàries als voltants de la sala de festes on se celebra el Carnaval d’Encamp. La primera actuació policial va ser durant la matinada de diumenge, quan diferents efectius del cos van intervenir en una discussió entre diverses persones a la via pública. Segons informa el balanç setmanal de la policia, es va procedir a la detenció de dos residents de 19 i 25 anys que estaven empenyent i cridant un grup de joves. A més, se’ls va acusar de cometre delictes contra la funció pública, la integritat física i moral i l’honor, ja que quan els efectius van intentar interposar-se en la baralla els dos detinguts s’hi van encarar i els van insultar. Els altres tres joves controlats per la policia van ser detinguts durant la matinada d’ahir a la sortida de la mateixa sala de festes on es va muntar una altra baralla multitudinària. Els efectius van controlar una noia i dos nois, de 18, 19 i 20 anys, respectivament, per no col·laborar i mostrar una actitud despectiva i agressiva amb els agents que hi van intervenir.

La policia no evita els aldarulls

Tot i que el comú i el cos de policia van preparar un operatiu especial amb cinc patrulles per evitar justament que hi hagués tumults i baralles durant el Carnaval, el cap de setmana es va cloure amb cinc detencions que fan recordar els aldarulls que hi va haver el 29 de juliol passat durant la festa major de Sant Julià de Lòria. En aquell moment, el Govern va insinuar mà dura per aturar el consum abusiu d’alcohol que, en la majoria dels casos, és el causant de les baralles. Fins i tot, el ministre d’Interior, Josep Maria Rossell, va proposar prohibir la venda d’alcohol a les barres de festes majors, idea que va negar posteriorment el ministre portaveu, Eric Jover. Al desembre, els grups de la majoria del Consell General van presentar una modificació a la Llei de seguretat pública que traslladava aquesta duresa a la venda i consum d’alcohol a menors amb multes de fins a 6.000 euros. La modificació del Codi Penal, el front comú vers el botellón i l’augment de presència policial durant les festes no ha evitat, però, que els aldarulls apareguin a la primera de canvi i és que tot i que el consum al carrer s’ha vist reduït significativament, les baralles i els detinguts segueixen sent habituals durant les grans festes. Malgrat els cinc detinguts, la cònsol major encampadana, Laura Mas, va valorar positivament la feina feta per la policia que, davant les baralles, “va saber controlar la situació de seguida”. La comissió de festes es va mostrar positiva per l’actuació del cos. “Han controlat molt bé el botellón, hi ha molta diferència amb els altres anys, han estat molt efectius”, va valorar el cap de l’agrupació, Àlex Arnó, que va denunciar l’actuació dels detinguts: “El que volem és que un parell de galifardeus que es barallen no acabin amb la nostra festa.”

EL BON TEMPS OMPLE EL PRAT DE L'ARENY PER VEURE EL BALL DE L'OSSA

ENCAMP. El tradicional Ball de l’Ossa que es representa tots els dilluns de Carnaval va incidir en la crítica a algunes de les darreres decisions preses pel comú, com “quedar-se sense Prat Gran”. L’espectacle caracteritzat per la sàtira també va recordar la rivalitat amb Canillo i els sous dels consellers d’Esports i la seva jornada completa.

tracking