La policia reforçarà els controls al Carnaval d'Encamp

Hi haurà un total de cinc patrulles, tres de vigilància i dos de circulació, que tindran com a objectiu evitar el ‘botellón’

La policia reforçarà els controls al Carnaval d'EncampFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia reforçarà el nombre de patrulles i d’agents de circulació durant la celebració del Carnaval a Encamp. Durant tot el cap de setmana i fins dimecres, un total de cinc patrulles “vetllaran perquè el Carnaval sigui ordenat i no estigui protagonitzat per actes incívics provocats pel consum abusiu d’alcohol”. Així ho va avançar ahir al Diari la cònsol major de la parròquia, Laura Mas, que va assegurar que el nou dispositu policial, que consistirà en tres patrulles i dos de circulació, servirà per evitar que es repeteixin situacions com les que es van veure l’estiu passat durant la festa major de Sant Julià de Lòria: “El que volem és garantir que durant el Carnaval no es faci botellón. Volem evitar haver de trucar a les ambulàncies perquè vinguin a buscar joves amb quadres de coma etílic”. La corporació s’ha anat reunint amb els agents de policia durant les últimes setmanes per dissenyar l’operatiu especial que estarà vigent durant les celebracions, d’onze de la nit a cinc de la matinada, i que tindrà com a principal objectiu evitar el consum d’alcohol fora de la sala de festes. “Ens hem reunit diverses vegades amb la policia i estarem especialment atents als espais on normalment es fa botellón”, va explicar Mas que va destacar que pels darrers Carnavals, només hi havia una patrulla de vigilància i dos agents de circulació. D’altra banda, la cònsol va posar en relleu la importància de no conduir sota els efectes de l’alcohol. És per això que, en col·laboració amb el Govern, s’habilitarà la línia regular d’autobús per afavorir que no hi hagi conductors beguts a la carretera. La línia nocturna farà el recorregut d’Encamp fins a Andorra la Vella i tornar. El primer sortirà a les 23.15 hores i n’hi haurà un cada hora i mitja fins a les 4.45 de la matinada, que sortirà l’últim.

Etiquetes:

Mesures de sensibilització

Més enllà d’intensificar el control per evitar el consum excessiu d’alcohol i vigilar que ningú agafi el cotxe begut, el comú també ha treballat en campanyes de sensibilització amb la comissió de festes per evitar que cap organitzador subministri begudes alcohòliques a menors d’edat. Amb l’ajuda del departament de Joventut, s’han organitzat xerrades informatives per “donar directrius concretes de com reaccionar davant situacions habituals en festes”, com que “un menor demani una copa, una persona èbria en vulgui una altra o que simplement exigeixin que el volen més carregat”, va explicar la tècnica i coach de l’àrea de Joventut, Cristina Segura. Pel que fa la comissió de festes, el cap de la comissió, Àlex Arnó, va assegurar que les xerrades són positives per als nous integrants de l’associació, però que els problemes generalment es concentren fora de la sala de ball on no tenen responsabilitats. “El nostre mètode de treball funciona bé. Els tiquets passen per una sola persona i els que estan a la barra són persones que coneixen el sector i que saben diferenciar quan es pot servir beure i quan no”, va concloure Arnó.

LA RUA DE SANTA COLOMA REUNEIX UN MILER DE NENS

Un total de 1.200 nens de les diferents escoles de la parròquia es van donar cita ahir al matí a l'avinguda d'Enclar de Santa Coloma per participar en la quinzena edició de la rua interescolar que dona el tret de sortida al Carnaval. Alegria, xerinola, colors i festa van ser els denominadors comuns de tots els nens i és que el Rei Carnestoltes és qui va portar la festa a la capital. L'avinguda Enclar es va quedar petita davant la massiva arribada de nens disfressats de diferents temàtiques que formaven la rua. Tanmateix, els pares i veïns no van decebre i van omplir les voravies per veure com cantaven i ballaven els més petits de la casa. Entre els assistents, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que també va gaudir dels nens en el tradicional primer divendres de Carnaval. “Estic contenta perquè ha estat espectacular veure tanta canalla en aquesta rua que arriba a la seva quinzena edició”, va explicar la cònsol, que es va mostrar sorpresa per la gran afluència de participants i visitants. La desfilada la van formar els escolars del col·legi Mare Janer, l'escola andorrana d'Andorra la Vella, les escoles bressol de Santa Coloma i Serradells, l'escola francesa de Santa Coloma i el British College, juntament amb usuaris de la Casa Pairal Quim Dolsa, del centre assistencial del Cedre i de l'escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell. Un cop encetat el Carnaval amb els més petits, avui és el torn dels grans amb la famosa rua de la capital i Escaldes que començarà a les sis de la tarda a l’avinguda Carlemany i clourà a la plaça Príncep Benlloch amb una botifarrada popular.

La policia reforçarà els controls al Carnaval d'Encamp

tracking