El PS critica la incorporació de Rossell per ser familiar d'Astrié

El secretari d’organització titlla de “nepotisme” l’arribada de l’excap dels banders com a responsable del servei de Circulació

El PS critica la incorporació de Rossell per ser familiar d'Astrié

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata va titllar ahir de nepotista la incorporació de Miquel Rossell a la corporació de la capital per la seva relació familiar amb l’actual cònsol menor de la parròquia, David Astrié. Ho va fer el secretari d’organització de partit, Pere Baró, en un acte davant de l’edifici comunal on també es va mostrar decebut per no haver rebut cap notificació per part del nou equip de govern i haver-se’n assabentat a través dels mitjans: “Ho hem sabut com tots els ciutadans, a través de la premsa. El primer que he fet ha estat trucar als consellers de la minoria i m’han dit que no en sabien res”. El dubte que va voler posar Baró sobre la taula és que la incorporació de Rossell com a home de confiança pel que fa al cos de circulació està relacionada amb un afavoriment familiar, i és que manté un estret vincle amb el cònsol menor, David Astrié, de qui és cunyat. “Sabem que Rossell forma part del nucli familiar del cònsol menor i ens sembla una manca de transparència total i de rigorositat”, va destacar el secretari general de la formació socialdemòcrata, que va titllar de “nepotisme” per part de l’actual corporació.

Etiquetes:

Dubtes en l’elecció

Baró també va criticar els actuals cònsols major i menor per treballar a esquenes de l’oposició, ja que no van rebre en cap moment cap comunicació oficial de la majoria: “Fan i desfan com volen, sense avisar ningú, i els hem de recordar que nosaltres també representem bona part de la parròquia i que no ens poden deixar de costat i menysprear.” Els socialdemòcrates van criticar la poca transparència de la corporació, però no van voler posar en dubte la professionalitat de Rossell, que ha estat cap del cos de banders durant més d’un lustre. “No dubtem en cap moment de la capacitat del senyor Rossell per complir aquestes funcions però creiem que hi ha gent més preparada”, va afegir Baró. Tot i això, va destacar “la manca de rigorositat” de la corporació per escollir Rossell abans que altres agents de policia que també estan preparats, i va posar en dubte la imparcialitat de la majoria: “Dins del cos de policia hi ha gent molt preparada per a aquesta posició i gent amb molta experiència i que coneix aquest lloc.” El desconeixement de la situació actual de l’equip de treball és una altra de les queixes que va fer arribar Baró, i és que pel PS, la millor opció hauria estat apostar per algú que ha estat al cos durant els últims anys: “Hauríem apostat per algun dels actuals agents de circulació, que coneixen aquest món.” Els socialdemòcrates també van tenir paraules per als liberals i per a SDP, als quals van titllar d’hipòcrites per no denunciar aquest càrrec i deixar als demòcrates via lliure per fer el que vulguin. “DA seguirà fent el que vulgui amb els seus companys de camí que tant van criticar aquestes accions al Consell General quan no formaven part de la majoria”, va concloure Baró.

Opacitat en la corporació

El nou equip comunal es reunirà aquesta tarda per primera vegada per fer la primera sessió de comú, on Dolors Carmona, cap de l’oposició socialdemòcrata a la capital, espera que s’esclareixi el tema: “Demanarem informació complementària per saber quina política pensen dur a terme.” Tanmateix, es va mostrar dolguda per l’actitud de la majoria. “Ens molesta que no es puguin compartir les coses dins dels procediments habituals”, va concloure.

tracking