Carmona denuncia sobrecostos en les obres de la plaça de The Cloud

La consellera acusa la corporació de Marsol de gastar 177.000 euros de més per “manca de planificació” a l’hora de projectar l’obra

Carmona denuncia sobrecostos en les obres de la plaça de The CloudSFCAV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tensió entre la cònsol major d’Andorra la Vella i les conselleres del Partit Socialdemòcrata en l’últim ple del mandat arran de les obres de The Cloud. La consellera de l’oposició i socialdemòcrata Dolors Carmona va denunciar “sobrecostos” en els treballs realitzats al voltant de la plaça de The Cloud, unes afirmacions que Conxita Marsol va negar categòricament. Concretament, Carmona va assenyalar que les obres als carrers de la Borda, Prat Primer, Sant Salvador i Bonaventura Riberaguaya suposaran un sobrecost de 177.000 euros per a les arques del comú arran de la “manca de previsió” de la corporació que encapçala Marsol. Segons la consellera socialdemòcrata, el comú ha hagut de fer una injecció extra de capital a la zona no prevista en el projecte inicial per falta de planificació, ja que no es van contemplar elements bàsics a l’hora de projectar l’obra. Entre aquests es troben accessoris de mobiliari urbà, com contenidors soterrats, les plaques dels carrers o la instal·lació del rec a tota l’obra, segons es va explicar durant el ple. En aquest sentit, tot i que Carmona va acceptar que en dur a terme qualsevol obra important es poden produir problemes o la necessitat de reparar alguns elements, com també ha passat en aquest cas, va remarcar que molts dels elements pressupostats amb anterioritat s’haurien hagut de tenir en compte de bon principi.

Etiquetes:

No previst per la llei

Així mateix, va posar en relleu que el comú ha adjudicat aquests treballs extres mitjançant la fórmula de la contractació directa, que segons afirma en aquest cas no seria vàlida. Malgrat que es tracta d’un mètode previst per la llei, Carmona va explicar que només es pot aplicar quan sorgeixen imprevistos durant les obres, sempre que no se superi el 20% del pressupost dels treballs, no quan hi ha oblits de l’administració. Per la seva banda, Marsol va defensar que la corporació que dirigeix ho ha fet tot legalment i de manera correcta, reptant la consellera de l’oposició a portar davant del Tribunal de Comptes qualsevol aspecte que consideri una irregularitat. “Cap enginyer ni arquitecte és perfecte. Les obres són vives i quan vas fent te n’adones que aquí no hem previst uns contenidors soterrats o que hi ha una canonada en mal estat. No ho tancarem tot, convocarem un concurs i ho tornarem a obrir quan ho puguem solucionar directament”, es va excusar. En un altre ordre de coses, pel que fa al futur de la plaça de The Cloud, la cònsol major va explicar que l’espai que no ocupin les oficines d’Andorra Telecom s’adequarà i s’embellirà un cop passi a mans del comú. “A la banda que dona a Riberaygua farem algun tipus de permuta i segurament arreglarem el llac, que no ha acabat de funcionar”, va dir.

Conveni per la passarel·la

Durant el consell del comú, Marsol va explicar que s’està treballant per tal d’aconseguir tancar un acord que permeti connectar la plaça del Poble i el Roc dels Escolls, així com la futura coberta del casino. “La nostra idea és que es pugui connectar la plaça del Poble per darrere de l’aparcament Vinyes, més o menys per sobre del Roc dels Escolls, indistintament que es faci l’edifici”, va manifestar durant la sessió. Amb tot, Marsol també va assenyalar que ara mateix no hi ha res tancat i va confirmar als consellers socialdemòcrates que els informaria sobre com està avançant aquesta qüestió.

EL PS REBUTJA EL TELEFÈRIC SI NO CONNECTA AMB PAL

El telefèric fins al pic de Carroi es podria començar a construir l’any vinent. Així ho va avançar ahir, durant el darrer consell del comú de la legislatura, la cònsol major d’Andorra la Vella. Segons Marsol, ara per ara s’ha constituït la comissió que realitzarà tots els tràmits relacionats amb la infraestructura, la qual està formada pel cap de Govern, Xavier Espot, el cònsol major de la Massana, actualment David Baró, el qual serà substituït per Olga Molné, i ella mateixa. L’objectiu és redactar el plec de bases necessari per a la convocatòria del concurs per a la seva construcció. Un cop fet, segons Marsol, el termini de les obres serà curt, ja que “no s’han de col·locar gaires pilones”. A més, Marsol també va destacar que, en una segona fase, si la Massana hi està interessada, el telefèric es podria allargar fins a Pal, una qüestió que ara mateix no està tancada. Per la seva banda, Carmona va posar en dubte la necessitat de construir el telefèric si no es pot garantir que arribarà fins a Pal, i va subratllar que, a banda d’estudiar-ne el benefici econòmic, també s’ha de veure quin és el seu impacte econòmic i ambiental. Pel que fa al cost de la infraestructura, Marsol va subratllar que el telefèric tindrà cost zero per al comú d’Andorra la Vella, ja que la seva construcció i explotació recauran en una empresa privada que pagaria un cànon al comú. “És una gran oportunitat tenir aquest mirador espectacular, és tracta d’un atractiu de país”, va afirmar la cònsol.

tracking