Liberals acusa el comú de no tenir cap estratègia per a la vall del Madriu

Lamenta la poca eficàcia de les activitats i demana tenir un objectiu per a l’espai abans de “destinar-hi
un 20% més del pressupost”

Liberals acusa el comú de no tenir cap estratègia per a la vall del MadriuANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera liberal Maribel Lafoz critica la gestió que s’està fent des del comú de la vall del Madriu i acusa la majoria de malbaratar els fons sense una estratègia de futur clara. Ho va fer ahir en la penúltima sessió de consell de comú abans de les eleccions i va aprofitar per criticar la gestió de l’espai. “Continuen les despeses i s’està portant la direcció d’aquesta vall de forma molt poc eficient. Em queixo que no tinguem un objectiu clar, no sabem cap a on anar, fins a quin punt volem aprofitar-la”, va explicar Lafoz, que va mostrar la preocupació per un creixement descontrolat: “Hi ha iniciatives per aquí, despeses per allà, però no hi ha un pla comú. És evident que es fan accions, però crec que s’està fent un excés de publicitat. Cada vegada hi ha més curses i més activitats i no volem generar un creixement descontrolat que al final haguem de frenar.”

Etiquetes:

La vall del Madriu és una aposta clara del comú, per això des de l’inici del primer mandat de Tor­res la partida dels diferents pressupostos ha anat augmentant. Durant els primers anys, l’equip comunal hi va destinar 15.000 euros, un import que ha crescut fins als 40.000. El creixement pressupostari, però, no deixaria de ser una bona notícia si el projecte tingués una línia a seguir. “Hem vist un augment del 20% del pressupost per a la vall i crec que és molt per no tenir un objectiu clar”, va concloure Lafoz.

La gestió de la vall ha tingut problemes, però la feina que s’ha fet és molta i bona. Aquesta és la versió que va exposar el cònsol major, Jordi Torres, que va reconèixer la dificultat de gestionar la zona. “Quan els projectes es porten des de quatre comuns les coses van més lentes, això és veritat. Fa temps que treballem en l’ordenació reguladora i en el pla de conservació”, va dir Torres, que espera tenir almenys la meitat de la feina abans d’acabar el mandat: “L’ordenació reguladora fa mesos que l’hem enviat i el nostre objectiu és aprovar-ho en l’últim consell de comú al desembre. El que sí que no arribem és al pla de conservació, que l’haurà de fer el pròxim equip comunal.”

L’aposta de la majoria passa per treballar amb el Govern per invertir i revifar l’espai declarat com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. És per això que s’ha començat a treballar per reconstruir l’antiga farga. “Ja estem treballant amb el ministeri per reconstruir l’antiga farga de la vall i mostrar als visitant què és el que s’hi feia. Hi destinarem uns 300.000 euros i és un pla que tenim a tres anys vista”, va explicar Torres, que també va elogiar l’increment dels visitants gràcies a les iniciatives del comú, més enllà de la publicitat: “La vall del Madriu s’està fent conèixer i cada vegada ve més i més gent. Volem ser referència dins del país. La construcció del nou refugi ha incrementat el volum de turisme, però encara queda molt camí per recórrer.”

Tot i la feina feta en els dos últims mandats, el cònsol major va recomanar als pròxims equips de comú seguir una línia continuista, invertir i treballar per la vall, però a la vegada tenir cura de mantenir un equilibri que sigui sostenible. “Amb el turisme que tenim ara, la càrrega que està suportant la vall és del 30%. Anar al màxim de càrrega seria molt agosarat, al 60% hauríem de tornar a fer un estudi”, va concloure.

NOU APARCAMENT A LA ZONA BAIXA DE LA PARRÒQUIA

La sessió de consell de comú va establir un concurs públic per a la construcció d’un nou aparcament horitzontal a la zona baixa d’Encamp, al carrer de la Vena. Aquesta és una de les últimes iniciatives que portarà l’actual cònsol major i que haurà de recollir el pròxim equip de comú. “Volem deixar-ho el més lligat possible de cara a la pròxima legislatura”, va explicar Jordi Torres, que va reconèixer que aquesta era una demanda reiterada per part dels veïns que tenien problemes d’aparcament a la zona. De la mateixa manera, el consell també va donar el vistiplau a uns nous abonaments destinats a entitats esportives d’un 50% de descompte en els aparcaments del Complex, del Funicamp i de Prada de Moles. A més, el comú posarà a disposició uns abonaments per als aparcaments amb barrera a un preu més econòmic. Aquests, però, tindran una limitació en funció del nombre de places disponibles. Un cop exhaurides, els demandants entraran en una llista d’espera d’on seran escollits en ordre de demanda.

tracking