Reportatge

Colofó a la temporada

Quatre colles van participar ahir en la V Diada dels Castellers d’Andorra a Sant Julià, que va posar punt final a la temporada de tres d’aquestes amb gran èxit, sobretot per als andorrans que van descarregar un 5 de 6, un 3 de 6 per sota i un 4 de 6 amb agulla.

Colofó a la temporadaC. FANECA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Intentarem que aquesta diada sigui l’esclat, una actuació per començar la remuntada.” Amb aquesta ambició es va prendre el president dels Castellers d’Andorra, Juli Peña, la celebració de la V Diada de la colla castellera andorrana, una jornada que va ser tot un èxit per a les quatre colles participants que van descarregar totes les seves construccions. A la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria es van arreplegar, conjuntament amb els Castellers d’Andorra, la Colla Castellera de la Cerdanya, els Sagals d’Osona i els Castellers de Rubí. De fet, de la banda andorrana hi van participar prop de cent membres de la colla, “o sigui que podríem dir que ve força gent”, va explicar Peña amb humilitat. A aquest centenar d’andorrans es van sumar els 70 de la Colla Castellera de la Cerdanya, els 85 dels Sagals d’Osona i el mig centenar de membres dels Castellers de Rubí. En definitiva, es va muntar una gran festa a la principal plaça laurediana.

La V diada dels Castellers d’Andorra va posar el punt final al cinquè aniversari de la colla castellera del Principat. “És molt important per a nosaltres perquè aquest any hem anat tirant castells molt de gamma bàsica i volíem acabar la temporada molt bé”, va explicar Peña, que va expressar que la diada serà un punt d’inflexió “després d’una mica de davallada dels últims anys”. De fet, a aquesta “remuntada” hi posaran el granet de sorra les noves incorporacions, així com “la gent que hem recuperat”. La colla andorrana va descarregar, entre d’altres, el 5 de 6, el 3 de 6 per sota i el 4 de 6 amb agulla. També va ser l’adéu a la temporada de la Colla Castellera de Cerdanya i els Sagals d’Osona. El vicepresident dels castellers de la Cerdanya, el Saulo, va fer una bona valoració del primer any de vida de la colla. “Acabem l’any molt contents per haver fet molt bona feina”, va expressar el vicepresident de la colla, que es va mostrar amb il·lusió per “tornar a casa dels padrins”. “Nosaltres estem acostumats a aquest fred”, va sentenciar entre rialles. D’altra banda, el cap de colla dels Sagals d’Osona, el Víctor, va valorar la jornada com un “final de festa de la temporada”. “Per a nosaltres és un bonus passar un cap de setmana aquí, fer una mica de germanor, i els castellers d’Andorra sempre ens han tractat fenomenal”, va manifestar. Els vigatans es van quedar a dormir a una casa de colònies per aprofitar, també, per fer una mica de turisme, compres i “anar a Caldea, que tenim 2x1!”. També es van quedar a dormir al Principat els Castellers de Rubí. “És un cap de setmana per fer família amb la colla”, va explicar la cap de colla, l’Anna. “Per a nosaltres és una experiència nova venir a Andorra, sortir d’on estem sempre”, hi va afegir. Als rubinencs encara els queda una diada més per tancar una temporada en què, en el darrer tram, “estem a tope”, va dir l’Anna.

Un any més, i ja en van cinc, els Castellers d’Andorra van poder mostrar, davant dels andorrans, els seus castells. La temporada es reiniciarà al febrer de l’any que ve amb expectatives “molt prometedores”.

tracking