Ordino Arcalís allarga la temporada gràcies al telecabina fins a la Coma

L’estació d’esquí obrirà més dies que cap altra, del 16 de novembre al 3 de maig

Ordino Arcalís allarga la temporada gràcies al telecabina fins a la Coma

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ordino Arcalís tindrà la temporada més llarga del Principat. L’estació preveu obrir del 16 de novembre al 3 de maig, unes dates que s’han fixat d’acord amb les condicions que presentava el ter­reny l’any passat. “La darrera temporada ens vam trobar que a mitjan novembre la zona de la Coma, que està a 2.200 metres, ja estava en condicions per esquiar, però encara no teníem el telecabina. Aquest any ja disposem d’aquesta infraestructura, així que si el temps ho permet podrem obrir abans”, explica Diana Pérez, responsable de l’equip de comunicació de l’estació. “Són previsions optimistes, però esperem que el temps acompanyi”, continua Pérez. D’aquesta manera, si tot va segons el que tenen previst, enguany la Coma operarà com una petita estació independent fins que es puguin obrir la resta de pistes.

Etiquetes:

Així, Ordino Arcalís s’avançarà dues setmanes a l’obertura de la resta d’estacions, que no iniciaran la seva activitat fins al 30 de novembre. A més a més, l’estació estarà oberta 20 dies més que la resta, fins al 3 de maig. “En els últims anys hem detectat que neva més a final de temporada, així que hem decidit respondre a les demandes dels esquiadors”, assegura Pérez. De fet, tal com remarca la responsable de comunicació, el 2017 ja van fer un spring break que va concentrar més esquiadors que cap altre dia de la temporada, i l’any passat ja van tancar més tard que la resta, aprofitant les facilitats de gestió que ofereix una estació petita i la bona qualitat de la neu.

Per la seva banda, Pal Arinsal ha decidit mantenir un any més les dates tradicionals per compatibilitzar la temporada d’estiu i la d’hivern. “Per a nosaltres la situació és diferent, ja que estem oberts deu mesos l’any. No tenim capacitat d’alterar les dates de tancament i obertura perquè necessitem temps suficient per preparar les pistes per a les activitats d’estiu o hivern”, afirma Cristina Rodrigues, de l’equip de comunicació de Vallnord-Pal Arinsal.

Tampoc la resta de pistes sota la marca Grandvalira seguiran l’exemple d’Ordino Arcalís, ja que consideren que la Setmana Santa activa un canvi de mentalitat en els consumidors i les empreses de viatges. “Després de Setmana Santa els mercats turístics ja tenen el xip de platja i sol. Per tal que sigui rendible una estació tan gran com Grandvalira has de tenir molta afluència de públic i si els operadors turístics ja estan centrats a vendre un altre tipus de producte és molt difícil”, manté Irene Casasayas, responsable de comunicació del domini.

En aquest sentit, Pérez destaca que “a Ordino Arcalís ens podem permetre fer aquest tipus de canvis perquè som una estació petita, amb només 200 treballadors, no hem de cobrir tant terreny”.

tracking