Reportatge

Una jornada màgica

‘Canillo s’omple de màgia’ és la iniciativa que porta il·lusionisme, trucs i interrogants cada any a la parròquia. En aquesta cinquena edició, el Palau de Gel s’ha convertit en tot un castell de màgia per acollir lliçons i actuacions dels millors artistes d’arreu del territori

Una jornada màgicaÒ.S

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Somriures, admiració, entusiasme, aplaudiments, interès a aprendre i, sobretot, màgia. Amb aquesta fórmula especial, el mag espanyol Francis Zafrilla va aconseguir ahir mantenir l’atenció del públic més estricte possible, els nens, al seu taller de màgia que va encetar la segona jornada de la cinquena edició de Canillo s’omple de màgia.

La parròquia s’ha convertit en els darrers temps en una parada obligatòria per a tot amant de l’il·lusionisme i la màgia, ja que des de fa cinc anys, especialistes nacionals i internacionals visiten les instal·lacions del Palau de gel per portar a petits i grans tres dies plens d’espectacles de màgia.

La jornada d’ahir va començar amb el taller de l’espanyol Francis Zafrilla on es van reunir més de 20 nens per aprendre a ser bons mags i descobrir el secret que s’amaga darrere de cada truc. Al començament, tots els menuts anaven amb peus de plom perquè no entenien com era possible que, en aquella bossa de paper on semblava que no hi havia res, aparegués un got amb suc de taronja. Després, però, quan Zafrilla va desvelar el truc, van aprendre “la importància del secret en la màgia”.

Els nens, d’uns 10 anys, no només van aprendre els secrets dels trucs, sinó que també es van aventurar a fer-ne alguns sota les directrius del professor de màgia, al més pur estil Harry Potter. En alguns, el secret era el joc de mans i l’il·lusionisme, d’altres, però, eren trucs matemàtics que, segons Zafrilla, sempre donen bon resultat. L’objectiu principal del taller va ser formar els possibles pròxims mags per fer un bon espectacle. “Quan pugeu a l’escenari, és molt important que expliqueu una història, que feu un relat al voltant del truc per ser més espectaculars”, aconsellava Zafrilla als joves aprenents. Una altra de les il·lusions que més van agradar va ser La Posada, un truc fet amb cartes que va deixar a tothom bocabadat, fins i tot a en Nico, un dels aprenents que el va valorar com “un dels que més m’han agradat”. La màgia, com va dir Zafrilla al començament del taller, no és només per als petits i és que el pare d’en Nico, l’Eduardo, també el va posicionar com un dels seus favorits: “El coneixia de quan el feia en Juan Tamariz i m’hi ha recordat així que ha estat el que més m’ha agradat.”

Prop de 100 nens es convertiran en nous mags amb els tallers al llarg del cap de setmana, segons els organitzadors. No obstant això, Canillo s’omple de màgia també està pensat per als més grans amb diferents actuacions com la que va encapçalar el mag resident i internacionalment conegut Toni Zamora. L’il·lusionista va reunir més de 50 persones en el mirador del Palau per mostrar tot el seu repertori i tornar als escenaris després d’uns mesos d’inactivitat preparant el seu pròxim treball que, de moment, només va declarar que “serà una obra de teatre on la màgia tindrà un paper molt important”. Zamora visitarà diferents països per portar els millors trucs més enllà de les nostres fronteres.

tracking