El comú potencia els Cortals i Beixalís com a nuclis de luxe

La corporació va aprovar ahir la revisió que s’ha fet del pla d’urbanisme, que s’ha modificat per apostar per habitatges “de qualitat”

El comú potencia els Cortals i Beixalís com a nuclis de luxeARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú va aprovar ahir la revisió que s’ha fet sobre el Pla d’Ordinació i Urbanisme Parroquial d’Encamp (Poupe) de l’any 2006, la qual ha provocat alguns canvis al text que contribuiran a fer realitat la ja anunciada intenció de potenciar la parròquia com a zona residencial de qualitat. Així es va anunciar en la sessió del consell de comú que es va celebrar ahir al Pas de la Casa, en la qual el cònsol major, Jordi Torres, el president de la comissió d’Obres Públiques i Urbanisme, Jordi Rich, i els tècnics que han treballat en el pla d’urbanisme van explicar les principals modificacions que s’han portat a terme.

Etiquetes:

Una de les apostes principals amb aquest nou text és potenciar Beixalís i els Cortals com a zones residencials de luxe. Per aquest motiu, només es podran construir habitatges unifamiliars i hotels d’un cert nivell per tal d’atreure residents i visitants d’un elevat poder adquisitiu. El motiu principal és, segons es va explicar al consell del comú, que aquestes zones tenen un patrimoni natural de gran valor, per la qual cosa s’han establert unes parcel·les mínimes més grans que tinguin espais verds per “preservar la natura i oferir una qualitat que no hi ha en altres indrets del país”. D’altra banda, Torres va confirmar que amb la revisió del Poupe els nous locals de lleure nocturn tant d’Encamp com del Pas de la Casa s’hauran d’establir a la perifèria dels nuclis urbans, bé sigui a la sortida sud (a la zona on es troba FEDA) en el cas d’Encamp, o bé a la part baixa de la vila, només sortir del túnel d’Envalira, en el cas del Pas.

Així, el cònsol major va revindicar la revisió del pla urbanístic, amb les conseqüents modificacions, com “un plantejament ambiciós amb una visió molt clara d'aquells elements que defineixen la parròquia i que volem deixar a les generaions futures”, ja que el nou text “projecta Encamp con una zona de qualitat, sostenible, integradora i respectuosa amb el medi ambient”. En aquest sentit, el Poupe preveu edificis aïllats, amb més espai entre façanes que doni més llum als carrers i que hi hagi més zones verdes, a banda d’altres qüestions que han estat consultades amb els veïns que hi estan implicats directament o indirecta, una decisió que, segons Torres, evitarà “una allau d’al·legacions” una vegada el text entri en vigor.

DUBTES AMB LA LLEI DE FINANCES

La sessió de consell del comú d’ahir també va servir per aprovar la proposició de Llei de Finances Comunals, que han treballat les set corporacions i que serà tramesa al Consell General. Sobre aquest text, la consellera liberal Maribel Lafoz va manifestar els seus dubtes, ja que l’esborrany compta amb “mancances importants” i errors de redacció “greus”. A més, va criticar que al text es “copiés” la legislació d’alguns municipis espanyols.

AJUDES PER ALS COMERÇOS

El pla de dinamització econòmica que treballa el comú d’Encamp a través d’una comissió està preparant algunes iniciatives per als propers mesos, si bé el cònsol major no va voler avançar-les. Malgrat això, Torres sí que va anunciar que quatre persones de la corporació estan fent un pla formatiu per tal d’ajudar de manera particular els comerços de la parròquia en questions estètiques, de màrqueting o fins i tot de comptabilitat.

tracking