El comú aspira a mantenir la participació en les 'llegendes'

Enguany se celebra la sisena edició, que tractarà la temàtica de la bruixeria

El comú aspira a mantenir la participació en les 'llegendes'Rubén Pinedo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Llegendes misterioses sota la llum de la lluna, una de les principals activitats dels Vespres d’Estiu de Sant Julià de Lòria, celebra enguany la sisena edició i ho fa amb l’aspiració de mantenir el nombre de participants que va tenir l’any passat: unes 200 persones. La cap de Turisme i Comerç del comú, Canòlich Ribot, va explicar ahir que el fet que l’activitat es faci en espais reduïts limita el creixement, ja que s’acollirà entre 45 i 50 persones en cadascun dels quatre dies que es farà l’itinerari. “Seria molt fàcil fer-ho en una plaça gran i acollir molta gent, però aquest no és l’objectiu”, assenyala Ribot, qui afegeix que el que es vol aconseguir amb les llegendes és donar a conèixer el patrimoni de la parròquia i del país d’una manera més propera.

Enguany, les Llegendes misterioses sota la llum de la lluna no se celebraran els divendres com fins ara, sinò que es portaran a terme els quatre dimecres del mes d’agost. El recorregut serà el mateix que a la resta d’edicions, començant a l’antiga Casa Comuna i passant per l’església, el barri antic i la placeta del Callís de l'Isla per arribar finalment a la Font dels Coms, on finalitzarà l’itinerari amb un mos de coca i un got de Ratassia de la Carmeta. Les llegendes seran relatades per la narradora, actriu i titellaire Assumpta Mercader i comptaran per tercer any consecutiu amb la música d’Els Pardals, duet composat per Carles Sans i Albert Ginestà, que acompanyaran les històries amb repertori pirinenc.

Per la seva banda, el Museu del Tabac oferirà demà i el dia 1 d’agost visites nocturnes guiades, visites lliures a l’exposició de Robert Capa i dos concerts.

tracking