Espot aposta pel relleu generacional al sector ramader

El cap de Govern, Xavier Espot, ha encapçalat la benedicció del bestiar a Setúria, una festa que reconeix la tasca dels ramaders

Espot aposta pel relleu generacional al sector agrícolaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de Govern, Xavier Espot, ha encapçalat la festa del reconeixement de la tasca dels ramaders amb la benedicció del bestiar, que passa a pasturar a la muntanya durant els mesos d’estiu. Espot ha manifestat aquest migdia a Setúria la importància de diversificar el sector agrícola i "garantir un relleu generacional que permeti la continuïtat del sector i el manteniment de les pastures". Més de tres-cents caps de bestiar, entre ovins i equins, i unes set-centes ovelles pasturaran aquest estiu a les muntanyes massanenques. A la festa també hi ha assistit el Cònsol Major de la Massana, David Baró, la Cònsol Menor, Olga Molné, així com consellers de la parròquia i diverses autoritats.

Aquesta temporada hi ha diverses novetats al sector, com un ramat d’ovelles que pasturarà a la unitat pastoral del Comaprosa, més amunt del refugi, amb la finalitat de netejar el sotabosc i els prats per evitar el risc d’incendi i conservar la biodiversitat. Per evitar que el bestiar surti més enllà dels límits de les pastures s'ha construït un pas canadenc a la zona de Percanela, a Arinsal, i es preveu millorar el tancat de Setúria. També es renovaran les instal·lacions de sanejament de la pleta, així com tres coms situats dins la zona de pastures i es recuperarà un tram de l’empedrat del parc natural del Comapedrosa per millorar l’accessibilitat tant de les persones com del bestiar.

tracking