El comú gasta 35.587 euros a millorar la senyalització d'entrada a Sorteny

S’instal·larà un nou cartell a la carretera general i indicacions de les diferents rutes

El comú gasta 35.587 euros a millorar la senyalització d'entrada a SortenyANA

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Ordino invertirà 35.587 euros a millorar la senyalització de l’entrada al parc natural de la vall de Sorteny. Els treballs han estat adjudicats a l’empresa Fité Associats i la previsió és que estiguin enllestits aquest mateix estiu. El conseller de Turisme i Esports de la parròquia, Jordi Serracanta, explica que “el més important és la senyalització que està a l’encreuament de la carretera general amb la de Sorteny”. “Allà hi anirà un cartell i se substituirà l’actual perquè serà més clar i es podrà veure millor”, afirma en declaracions al Diari.

Etiquetes:

Serracanta afegeix que aquest cartell tindrà un disseny similar a la nova indicació que també s’instal·larà a l’aparcament del parc, lloc d’inici de les rutes. I és que, segons el conseller, cal deixar clar els diferents camins per evitar les possibles confusions dels excursionistes. “A l’aparcament del parc natural hi haurà una indicació per diferenciar clarament quin és el camí cap a Sorteny i quin va cap a la vall de Rialb”, argumenta. En aquest sentit, Jordi Serracanta admet que a hores d’ara “és veritat que hi ha molta gent que no sabia on començava realment el parc natural i buscant una ruta feien l’altra”. “Amb això el que volem és ordenar una mica la zona i evitar confusions”, diu. Per marcar la diferència, el comú ha escollit una senyalització que imitarà l’estructura d’una tenda tipi dels indis americans, però “sense la tela”. “Al mig hi haurà una indicació del parc”, matisa el conseller. Precisament ahir, amb motiu de la celebració del 20è aniversari del parc de Sorteny, el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va inaugurar el nou mirador del grau de la Llosa, situat a uns 2.050 metres d’altura i que ofereix vistes de la vall de Sorteny, la d’Arcalís i Rialb. Mortés va qualificar el mirador com a “un element més de Sorteny que serà molt atractiu perquè la gent s’animi a visitar-lo”.

LES CANOES A TRISTAINA

D’altra banda, Jordi Serracanta es refereix al fet que el comú hagi negat els permisos a Ordino-Arcalís per repetir les activitats amb canoa i paddle surf als llacs de Tristaina. El conseller justifica que “l’any passat només va ser una prova pilot”. Un cop finalitzada, continua, s’ha considerat que “hi havia gent en contra i tampoc va donar el resultat esperat” en relació amb el nombre d’usuaris.

tracking