Els comerciants demanen un pla de dinamització econòmica “real”

Molts negocis han tancat i altres amenacen de fer-ho si la situació no millora

Els comerciants demanen un pla de dinamització econòmica “real”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El teixit comercial d'Encamp passa per un moment agònic. Molts negocis han tancat en els últims temps i altres amenacen de fer-ho si la situació no millora aviat. De moment, la perspectiva dels comerciants de cara al futur és tan negra com el present que estan vivint, malgrat un pla de dinamització econòmica que el comú va engegar fa sis mesos i en el qual no confien com a solució als seus problemes.

Etiquetes:

“El pla de dinamització econòmica és una mentida”. Així de contundent es mostra Jesús Castillo, propietari de la botiga Papier, el qual assegura que el comú d'Encamp “ha fet tot el possible per afonar el comerç del poble”. Jesús porta molts anys a la seva botiga i ara tem de veritat haver de tancar pocs anys abans de jubilar-se. “Porto dos mesos posant diners de la meva butxaca per poder cobrir despeses perquè amb el que fem de caixa és impossible”, explica. La crítica del Jesús al comú va orientada a la manca de confiança de la corporació en el comerç local, ja que assegura que “no fan res per potenciar-lo”.

Fa uns mesos, el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va definir les línies a seguir en el pla de dinamització econòmica, les quals passaven per una aposta pel comerç de proximitat i per potenciar el municipi com a zona residencial, ja que van concloure que no podia competir amb l’eix comercial central. La idea, en aquest sentit, és que els veïns puguin “fer vida” al poble sense haver d’anar a altres parròquies, segons va indicar un Torres que en el seu moment va destacar la importància d’”eliminar l’etiqueta que té Encamp de ciutat dormitori”. Per fer-ho, el comú portarà a terme una remodelació de diversos punts importants de la localitat i potenciarà el turisme esportiu i familiar com a reclam per als visitants.

Malgrat que la corporació ja va declarar la seva intenció d’apostar per l’entorn residencial del poble d’Encamp, els comerciants reclamen més atenció davant la crisi que travessen, especialment degut al fet que el Pas de la Casa ha rebut ajudes econòmiques per part del Govern i del comú arran el tall de la carretera RN-22. Molts es queixen que s’han pres mesures pels negocis del municipi fronterer per solucionar un problema puntual, però que no s’ha actuat de la mateixa manera per solucionar els problemes dels establiments d’Encamp, que fa temps que hi són presents. Així ho expressa, per exemple, Mari, propietària de la botiga Minimercat. Mari alerta que la majoria de comerços estan tancant i critica que no hi hagi una reacció per part del comú per evitar-ho. Així, proposa que la corporació ajudi els establiments econòmicament i també que impulsi accions per reactivar la parròquia i que guanyi interès per als veïns i els visitants amb oferta d’oci i activitats en espais de la parròquia. Com Mari, altres comerciants que no volen donar el seu nom mostren el seu descontentament per la tasca del comú en el procés de dinamització de la parròquia i demanen una major implicació amb el comerç local.

tracking