Política

Escissió al comitè parroquial de terceravia a Escaldes

França Riberaygua i Lluís Ferreira deixen la delegació escaldenca del partit, tot i que continuen amb el vincle amb la direcció nacional

Escissió al comitè parroquial de terceravia a Escaldes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè escaldenc de terceravia va patir una escissió derivada dels resultats de les eleccions generals a la parròquia, per sota del que s’esperaven, i per les lluites que havien tingut lloc durant la selecció dels candidats. L’escissió s’ha materialitzat amb l’abandonament del comitè de França Riberaygua, la número dos de la llista escaldenca de terceravia, i Lluís Ferreira. Les desavinences eren palpables des del període preelectoral i ni Ferreira ni Riberaygua ja han volgut prendre part del procés d’elecció de la nova executiva, segons van informar fonts properes a la formació. La marxa del comitè d’Escaldes no significa que els escindits hagin deixat terceravia, però tan sols continuen vinculats en l'àmbit nacional.

La crisi ha derivat que el comitè hagi acabat fent foc nou i nomenant una directiva plena de gent jove i on no ha quedat gairebé rastre de l’anterior. La gent que havia portat el pes fins ara (més enllà dels dos escindits) com Josep Pubill (cap de llista en els últims comicis), Eduard López Mirmi o Jordi Rubia han quedat fora per donar pas a una fornada de joves. El nou president és Pau Tizón, mentre que David López serà el vicepresident. Com a tresorer hi haurà Marc Rubia i com a secretària Daisy Rubia. La nova executiva té dos principals objectius. D’una banda començaran un procés d’intentar fer créixer el partit i tenir més militants. Un dels punts importants en aquest vessant, segons les fonts consultades, és que s’intentarà aprofitar el pacte entre liberals i demòcrates per presentar terceravia com la veritable alternativa a DA. En segon terme l’executiva ha de preparar les eleccions comunals on l’hipotètic pacte entre els partits d’Espot i Gallardo també es vol aprofitar per agafar l’espai alternatiu al bloc DA-L’A d’una banda i PS de l’altra.

L’escissió estava larvada des de feia mesos pels enfrontaments que es van produir dins de la formació respecte a si Lluís Ferreira havia d’ocupar un dels dos primers llocs de la candidatura escaldenca. En un cert moment el tiquet que es preparava per als comicis estava formada per Ferreira i Riberaygua, però diferents militants es van oposar. Riberaygua va acabar sent la número dos per darrere de Josep Pubill i Lluís Ferreira va quedar fora dels primers llocs. Aquesta decisió va provocar el seu rebuig i els mals resultats en els comicis van portar que fos molt crític amb com s’havia desenvolupat el procés de selecció dels candidats. La situació queda ara pendent de com es pot encaixar el fet que els escindits no estiguin al comitè escaldenc, però segueixin en l'àmbit nacional.

JORDI MORENO PRESIDIRÀ EL COMITÈ LIBERAL

Jordi Moreno ha passat a ser el nou president del comitè escaldenc dels liberals, un càrrec que la major part de la passada legislatura va estar ocupat per Alfons Clavera fins que va ser obligat a dimitir per la seva oposició a l’avortament. L’executiva escaldenca estarà formada ara també per Carles Acosta com a secretari i Brigitte García com a tresorera. Com a vocals s’han designat al conseller del comú escaldenc Higini Martínez Illescas, al conseller general Marc Magallón i a Meritxell Valls, Carles Sasplugas i Yolanda Torcuato. El punt principal de la nova executiva és la negociació amb els demòcrates respecte a una possible candidatura conjunta per a les eleccions comunals que es celebraran el proper mes de desembre.

tracking