Acció judicial contra el comú per l'aigua d'Arinsal

La distribuïdora Eden Springs porta a la Batllia la demanda de responsabilitat patrimonial per la contaminació que va afectar unes 4.000 persones

Acció judicial contra el comú per l'aigua d'Arinsal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Eden Springs, l’empresa que distribuïa l’aigua d’Arinsal en diversos centres de treball de Catalu­nya quan l’any 2016 va esclatar l’episodi de contaminació, porta el comú de la Massana a la Batllia. Tal com recollia ahir el BOPA, la justícia ha admès a tràmit la demanda interposada per la bran­ca espanyola de la compa­nyia contra la resolució del comú de la Massana que rebutjava el recurs administratiu que se li havia adreçat reclamant la responsabilitat patrimonial de la institució en l’afer de la contaminació. La corporació va dir ahir que es va “desestimar en tots els seus termes” el recurs d’Eden Springs i que la resposta es va aprovar en sessió de consell de comú. “En la seva resolució, el comú deixava clara la seva postura contrària als arguments de l’empresa”, van afegir des de la corporació, que va declinar fer més comentaris. No ha transcendit la reclamació concreta que fa la companyia, que va haver d’abonar indemnitzacions a les persones afectades per la intoxicació que va derivar en un brot de gastroenteritis. També reclama la responsabilitat del Govern en l’afer.

Etiquetes:

Els fets van esclatar l’abril del 2016 i van afectar –segons les dades recollides per l’Agència de Salut Pública de Catalunya– 4.136 persones de les províncies de Barcelona i Tarragona. Eden Springs, subministradora de gar­rafes d’aigua reutilitzables en empreses, usava aigua provinent de la font d’Arinsal sobre la base de l’acord amb la llavors explotadora i comercialitzadora, Aigües del Pirineu. Les conseqüències del brot de gastroenteritis van acabar amb Aigües del Pirineu, que va tancar la planta i va fer fallida. En paral·lel, Eden Springs va haver de respondre a la reclamació d’una part dels afectats que va representar la cooperativa d’advocats Col·lectiu Ronda. Les dues parts van arribar a un acord per indemnitzar les 659 persones que es van adherir a la demanda col·lectiva. El gruix d’aquestes, unes 400, van ser compensades amb 222,5 euros.

Un any després dels fets, el Govern feia públics els resultats dels informes encomanats per saber el perquè de la contaminació, que determinaven deficiències en el sistema de captació d’aigua.

Acció judicial contra el comú per l'aigua d'Arinsal

tracking