El comú descarta canviar de lloc Andoflora malgrat el creixement

Des del departament de Cultura afirmen que molts expositors hauran de compartir caseta per poder donar cabuda a tothom

El comú descarta canviar de lloc Andoflora malgrat el creixementCOMÚ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 26a edició d’Andoflora arriba aquest cap de setmana a la Massana i el comú ha preparat un programa amb més d’una vintena de propostes d’educació, lúdiques i culturals per a l’ocasió. El comú invertirà 39.000 euros per a aquesta edició, una quantitat sensiblement inferior a la de l’any passat, ja que se celebrava el 25è aniversari de la iniciativa. Amb tot, la corporació segueix apostant per un esdeveniment molt important per a la parròquia que, malgrat el creixement que experimenta any rere any, no es mourà de la plaça de les Fontetes. Així ho va afirmar ahir la vicepresidenta de la comissió de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana del comú de la Massana, Natàlia Cusnir. Acompanyada per la directora de Cultura, Montse Checa, Cusnir va presentar el programa de la nova edició d’Andoflora i va manifestar que la corporació no es planteja canviar la fira de lloc per tal de donar-li més espai. Malgrat que va admetre que molts expositors fins i tot hauran de compartir caseta, la voluntat del comú és mantenir l’emplaçament perquè la gent tingui tota l’oferta de la fira “a l’abast”.

Etiquetes:

La temàtica d’aquesta edició d’Andoflora serà la combinació de flors i lletres, presentant cal·ligrafies d’altres cultures amb diverses activitats que retran homenatge al poeta Joan Brossa pel centenari del seu naixement. De fet, el tret de sortida de la fira el donaran diversos alumnes de les escoles de la Massana amb una composició floral en honor a l’obra de Brossa, i, d’altra banda, l’escola Líquid Dansa oferirà un espectacle de set minuts per homenatjar el poeta. La temàtica de les lletres estarà present en gairebé totes les activitats incloses al programa, que en total sumen prop de 20. Així, els assistents a la 26a edició d’Andoflora es podran tatuar lletres florals amb henna, els nens podran participar en un taller de lettering i un altre de lletres i flors a la biblioteca, i se n’organitzaran d’altres com ara un de cal·ligrafia japonesa que estarà dirigit a públic de totes les edats. L’oferta d’entreteniment la completaran un espectacle itinerant de la companyia Teatre Nu o les actuacions del Club Heura de gimnàstica rítmica, l’Esbart Valls del Nord o la Grossband de la Massana, entre d’altres.

A la fira hi participaran un total de 22 expositors repartits en 18 casetes. A més, durant el cap de setmana hi haurà un foodtruck amb productors gastronòmics del país. Malgrat això, una de les principals atraccions d’Andoflora serà, un any més, el concurs d’instal·lacions urbanes florals, en el qual cinc expositors decoraran espais de la parròquia: la parada d’autobús de centre vila, l’espai d’inauguració de la fira, la plaça del Pi, les escales d’accés al carrer Josep Rossell i la zona de descans que hi ha davant de l’hotel Palanques.

tracking