detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bisbe d’Urgell i Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, va oficiar ahir al migdia una missa al pla de Sant Miquel d’Engolasters, per commemorar la Diada de Sant Miquel. Durant l’homilia, Vives va dirigir-se als escaldencs presents a l’acte religiós i va demanar-los “pujar a Sant Miquel per agafar perspectiva, per tal de recordar la nostra història com a parròquia i país i qui som com a andorrans”.

Al llarg del sermó, el bisbe d’Urgell va continuar utilitzant la muntanya com a element simbòlic del discurs. En aquest sentit, Joan-Enric Vives va afegir que “pugem aquí per obtenir una perspectiva més gran del nostre país”. El bisbe va animar els fidels a “no viure només l’immediat, que és molt efímer, sinó a pujar la muntanya, fer aplec i a tenir una mirada comunitària des de dalt”. El bisbe va convidar l’audiència a “distanciar-se del dia a dia i a no perdre el sentit dels nostres orígens. A Andorra vivim de les nostres tradicions i això no és una cosa dels més vells, sinó de tots els andorrans”. Finalment, Vives va mostrar el seu costat més patriòtic en el discurs i va afirmar que “en aquests moments, que iniciem una nova legislatura, fora bo de no oblidar els nostres símbols i de mantenir la nostra identitat viva i de passar-la als qui venen darrere nostre. Cal que aquesta festa sigui una més de les que marquen el sentit del Principat”.

Jaume Soy, mossèn d’Escaldes-Engordany, que va cooficiar la missa juntament amb Vives, va insistir que la jornada d’ahir era un dia per “demanar protecció per als conreus” i que els allunyi de les temudes tempestes que els puguin danyar. Per altra banda, el candidat de Demòcrates per Andorra a la investidura del nou cap de Govern, Xavier Espot, va manifestar que, com a escaldenc, viu la jornada “amb emoció i amb respecte per les tradicions, que s’han de mantenir, i els representants públics hem de participar sempre en les activitats que es fan”.

La diada de la reflexió

tracking