PARC CENTRAL

Avui s'inicia la festa de les falles de València

La plantada oficial de la falla tindrà lloc aquesta nit a les 24 hores i anirà acompanyada del dispar de 24 salves

Tret de sortida a la festa de les falles de València

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El muntatge d'aquest matí de la gran falla que cremarà el diumenge a la nitdóna el tret de sortida a la festa de les falles de València, que acull aquest cap de setmana Andorra la Vella. El monument, de 10 metres d'altura i fet a mida per a Andorra la Vella, ha estat fet per l'artista faller Pepe Benavent, i ha inclòs elements propis del país,com el Tamarro, el pont romànic de la Margineda, lagrandalla il’escultura La Noblesse du temps, de Salvador Dalí. La plantada oficial de la falla,que està ubicada a l'aparcament del Parc Central, tindrà lloc aquesta nit a les 24 hores i anirà acompanyada del dispar de 24 salves.

La festa compta amb un ampli programa: cercavila per l'eix comercial de Meritxell demà a les 11h, crida des del balcó de Casa Comuna a les 12h, fideuà popular a dos quarts de dues de la tarda, castell de focs d'artifici a les 23h i discomòbil mitja hora més tard. El diumenge s'inicia amb la 'despertà' a les 9, desfilada de Moros i Cristians a les 12h, la mostra de balls tradicionals de València a les 13h i la Mascletà a les 14h on es cremaran més de 60 quilos de pólvora, seguit de la paella popular. Per la tarda hi haurà una degustació d'aigua de València a les 18h, cercavila a les 19h i es culminaran els actes amb la 'cremà' de la Falla l'Estoreta i de la Falla Gran a les 20.30 hores.

L’esdeveniment arriba a Andorra la Vella després que l’Associació Fallerspel Món hagi escollit la ciutat per dur a terme els actes que anualment realitza fora de la Comunitat Valenciana per tal de donar a conèixer la tradició de lesfalles, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCOl’any 2016. Al llarg del cap de setmana es preveu que es desplacin unes 2.500 persones des de València a Andorra la Vella per assistir als actes, que seran gratuïts i estaran oberts a tothom.

tracking