Les obres d'embelliment a Príncep Benlloch començaran al maig

S’eixamplaran les voravies fins als dos metres i mig i es mantindrà el doble sentit al vial seguint el model de l’avinguda Meritxell

Les obres d'embelliment a Príncep Benlloch començaran al maigFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres d’embelliment a l’avinguda Príncep Benlloch d’Andorra la Vella s’iniciaran al maig i finalitzaran tres mesos després. Així ho va transmetre la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, a veïns i comerciants de la zona durant la trobada que van mantenir ambdues parts per presentar els treballs, una proposta que es va acollir positivament entre els assistents, segons van assegurar des de la corporació. El projecte, que contempla diferents intervencions que tenen l’objectiu de dinamitzar la zona, es va plantejar després de descartar l’opció de fer l’avinguda d’un únic sentit de circulació donades les complicacions de trànsit que va comportar la prova pilot, en especial al carrer Ciutat de Valls.

Etiquetes:

El projecte proposat per la corporació es planteja a partir de les demandes d’un sector important de propietaris i comerciants del barri, i tracta de donar prioritat al vianant, segons el conseller d’urbanisme del comú d’Andorra la Vella, Josep Antoni Cortés. Les obres contemplen l’eixamplament de les voravies que de mitjana tindran una amplada de dos metres i mig a banda i banda, fet que deixa una amplada de vial circulatori de sis metres amb la qual es podrà mantenir el doble sentit de la marxa. “El que fem és seguir un model com el de l’avinguda Meritxell, ampliant al màxim les voravies actuals amb la idea de tenir una zona on la gent pugui gaudir i passejar”, va manifestar el conseller. Perquè l’avinguda sigui més amable pel vianant el projecte també inclou el soterrament dels contenidors, passos de vianants elevats al nivell de la voravia i la limitació de 30 km/h pels vehicles, unes propostes per “donar seguretat al vianant i evitar accidents”, va manifestar Cortés.

Amb l’objectiu d’afavorir l’activitat comercial de la zona s’inclouran punts d’estacionament de rotació en els quals es podrà estacionar durant un període màxim de 30 minuts i de forma gratuïta, les anomenades zones taronja. A més es contempla una àrea d’aparcament per a motos i una altra de càrrega i descàrrega.

Un espai públic amb zona verda

La intenció de millorar els diferents espais de la zona porta a la corporació a crear un espai públic amb zona verda a prop de la connexió amb el carrer de la Tobira, “per donar amplitud al carrer i fer un espai on els veïns es puguin trobar”, va expressar Cortés. A més, per tractar de donar visibilitat a l’ascensor i les escales de la Quirola, s’ampliarà un metre i mig o dos l’entrada per donar visibilitat a un accés que el conseller considera que no es veu “ni com a vianant ni des del cotxe”. També es farà el trasllat del departament de Social, actualment situat als baixos de l’edifici comunal de noves dependències, a un local del número 59.

tracking