Infraestructures

El comú de Sant Julià proposa 220 places de pàrquing sota del nou vial

La corporació demana que la part coberta de la desviació laurediana es converteixi en un gran aparcament a l’altra banda del riu

El comú de Sant Julià proposa 220 places de pàrquing sota del nou vialF. T..P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria ha proposat que el nou tram del vial de la desviació inclogui 220 places d’aparcament per sota. El projecte permetria aprofitar de forma doble l’obra que es realitzarà ja que mentre d’una banda ha d’alleugerir el trànsit de la part central del poble, també proporcionaria una nova zona d’aparcament que acabaria amb les mancances actuals. El comú, segons fonts properes a la corporació, considera que seria una llàstima desaprofitar l’opció de fer l’obra completa un cop que es fan les obres.

El tram del vial que s’està construint enllaça la general número u a l’alçada de l’edifici de Banc Sabadell d’Andorra amb la nova rotonda que s’està fent a l’entrada de la carretera de Fontaneda. A la fotografia del costat es pot apreciar com estarien distribuïdes les places d’aparcament, tenint en compte que es farien soterrades. El comú vol que el projecte enllaçi una rotonda a l’alçada de Banc Sabadell i a partir d’aquest punt la carretera passa a l’altra banda del riu. A les entrades del vial hi hauria l’accés a la part soterrada on es podria aparcar. El desviament acaba a la rotonda, que és l’única part que s’està construint actualment, que es troba a l’entrada de Sant Julià i que connecta amb la carretera que porta a Fontaneda.

El comú ha sondejat l’executiu demòcrata respecte com veu l’opció d’incloure els aparcaments en el projecte. Tot i que no està pressupostat a l’obra inicialment prevista, el Govern actual s’ha mostrat partidari de poder afegir la part soterrada i donar així sortida a una mancança de la parròquia. Cal recordar que l’obra és estatal i per tant seria el pressupost nacional qui hauria d’assumir el cost del canvi en el projecte. De moment tan sols s’ha posat la proposta damunt de la taula i per tant no s’ha fet el càlcul exacte de quan costaria fer la infraestructura per sota de terra. El comú considera que el preu no seria prohibitiu i que es compensaria amb el servei a la parròquia.

El comú de Sant Julià proposa 220 places de pàrquing sota del nou vial

El comú de Sant Julià proposa 220 places de pàrquing sota del nou vial

tracking