Reportatge

Humor en precampanya

El ‘Diari de Carnaval’ repassa l’actualitat política del país amb fotomuntatges i textos en clau d’humor a poques setmanes de començar la campanya electoral.

Humor en precampanyaDIARI DE CARNAVAL

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Xavier Espot com a Pocoyo, Pere López com a Súper López i altres representants polítics en cartells de pel·lícules i fotomuntatges satírics. Són alguns exemples del que es pot trobar al Diari de Carnaval d’Encamp, un repàs a l’actualitat del país en clau d’humor que reflecteix en les seves pàgines el panorama polític tant nacional com parroquial. Aquesta edició, que es publica a menys de dos mesos de les eleccions, parla de “pre-precampanya” i es mostra molt crítica amb l’actitud dels representants polítics durant aquest període de temps. Ja a la portada, el Diari de Carnaval diu que els polítics sortiran els pròxims dies al carrer a demanar, “cosa que està prohibida en aquest país per llei”, i a l’interior mostra el cartell de la pel·lícula Objetivo: la Casa Blanca, amb Xavier Espot, Josep Pintat i Jordi Gallardo com a protagonistes. Algunes pàgines abans, Conxita Marsol i Toni Martí protagonitzen Operación Casino i Jordi Cinca es posa a la pell de l’agent “000”, en el cartell d’Skyfall.

La notícia principal d’aquest diari són les “faraòniques” obres a les avingudes Joan Martí i François Mitterrand. La comissió de festes, autora de la publicació, apunta a la portada que els veïns “es resignen a patir moltes obres”, mentre que a les pàgines interiors es bromeja dient que els habitants de les Bons han quedat incomunicats i no tenen cap manera de sortir de la parròquia: “Per donar-los un mitjà, el Govern es planteja construir l’heliport nacional sobre la Torre dels Moros i oferir un servei gratuït mentre durin les obres.” També hi ha espai per a la cuina, amb una recepta de l’escudella a les primeres pàgines que té com a ingredients arròs Nomen, sal Costa i una “Pintada” rostida. D’altra banda, l’adquisició de l’FC Andorra, que juga els seus partits al camp de futbol comunal d’Encamp, per part de Gerard Piqué ha donat una altra de les “exclusives” del rotatiu, que assegura que el nou propietari construirà un nou estadi a la parròquia sota el nom Nou Encamp, el qual “no tindrà res a envejar al del Barcelona”. Aquests i altres temes d’actualitat com la crisi de l’habitatge han estat els protagonistes d’una publicació que, com cada any, anuncia l’arribada del Carnestoltes amb enginy, crítica i humor.

tracking