La falta de nevades ha ajudat en les vendes al Pas de la Casa

Els comerciants apunten el bon temps i la manca de neu a les carreteres com a principals responsables del balanç

La falta de nevades ha ajudat en les vendes al Pas de la CasaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya de Nadal ha portat una important millora en les xifres de vendes del comerç del Pas de la Casa després d’unes setmanes de recessió marcades pels talls dels Armilles Grogues, els quals van provocar una situació complicada per als comerços que va derivar en el tancament d’alguns establiments. La disminució dels talls a França i el bon temps han estat els principals responsables del repunt del comerç durant aquestes festes, millorant fins i tot els resultats del període nadalenc de l’any passat.

Etiquetes:

El president de la Iniciativa Publicitària, Jean Jacques Carrié, destaca les bones condicions meteorològiques que han tingut al Pas durant les últimes setmanes per a la recuperació del comerç. Carrié explica que el bon temps ha propiciat una elevada afluència de turistes i visitants, la qual cosa ha permès augmentar les vendes i recuperar gairebé totalment la normalitat. A més, la manca de neu fa que les carreteres estiguin en bon estat i que no hi hagi problemes d’accés al Pas. De fet, l’any passat les nevades van provocar problemes de circulació i això va comportar una forta reducció dels visitants, per la qual cosa el comerç es va veure profundament afectat. En aquest sentit, Carrié valora molt positivament la manca de precipitacions de les darreres setmanes: “No hi ha gaire neu, però n’hi ha suficient per esquiar i per a nosaltres és bo perquè no hi ha problemes de tancaments de carreteres ni de circulació.”

Estabilitat des de França

Les protestes i els talls de carreteres dels Armilles Grogues a França van tenir una forta incidència al Pas de la Casa, especialment en el comerç. Això té lloc pel fet que, segons explica Carrié, la gent no volia fer front a les quilomètriques cues que es van formar a les carreteres per anar al Pas de la Casa i tornar el mateix dia, però sí per romandre durant més temps. Això va provocar que tot i que les xifres de turistes no van patir variacions importants, el nombre de visitants es reduís considerablement, tenint un efecte molt negatiu pel que fa als comerços.

Carrié assenyala que els problemes més greus amb les protestes dels Armilles Grogues es van donar les tres primeres setmanes des que va esclatar el conflicte a França, especialment els caps de setmana, però la situació ara ha millorat sensiblement i s’ha tornat pràcticament a la normalitat. De fet, assegura que els hotels han estat plens durant tot el període de festes de Nadal i fa setmanes que els comerciants no noten els efectes de les protestes a França. Fa 15 dies, els propietaris de les botigues del Pas de la Casa van apuntar que les vendes havien baixat fins a un 30% a causa dels talls de carreteres per part dels Armilles Grogues, i alguns comerços fins i tot van arribar a tancar per les pèrdues que van tenir durant les setmanes en les quals les protestes van ser més intenses. Carrié celebra la millora de la situació i constata l’augment del nombre de visitants procedents de França: “La gent torna a venir i marxar el mateix dia perquè ja no hi ha por a quedar-se atrapat.”

tracking